Technologie » Komputery

Nowe programy partnerskie Oracle: Exastack Optimized, Exadata Ready i Exalogic Ready

Nowe programy Oracle VM Ready, Oracle Exastack Remote Labs i Enablement pomagają partnerom wdrażać szybsze, bardziej niezawodne aplikacje dla użytkowników swoich rozwiązań.

Firma Oracle rozszerzyła program Oracle Exastack, udostępniając w jego ramach program Oracle Exastack Optimized - ta nowa inicjatywa pozwoli niezależnym producentom oprogramowania (ISV) i innym spełniającym warunki członkom programu Oracle Partner Network (OPN) zoptymalizować użytkowane aplikacje, dzięki czemu będą mogły one szybciej i z większą niezawodnością działać na maszynie Oracle Exadata Database Machine i pod kontrolą Oracle Exalogic Elastic Cloud.

Partnerzy, którzy uzyskają status uczestników programu Oracle Exadata Optimized lub Oracle Exalogic Optimized, mogą także liczyć na korzyści specjalne związane z prawem do korzystania z marek i promocji. Między innymi będą mogli korzystać z logo Oracle Optimized specyficznego dla określonych produktów. Uczestniczący w programie członkowie sieci OPN będą także mogli wykorzystywać swoje aplikacje objęte programem Oracle Exastack Optimized w celu przejścia na poziom Platinum lub Diamond w programie OPN Specialized.

Firma Oracle poinformowała także o uruchomieniu programu Oracle Exastack Remote Labs zapewniającego spełniającym warunki członkom sieci OPN dostęp do zasobów technicznych i zdalnych środowisk laboratoryjnych firmy Oracle dla celów testowania i weryfikacji ich aplikacji na najnowszych głównych wersjach systemów Oracle Solaris, Oracle Linux lub Oracle VM.

W programie Oracle Exastack Ready dodano także status Oracle VM Ready wyróżniający te aplikacje członków sieci OPN, które obsługują najnowszą wersję systemu Oracle VM. Oprócz dostępu do zdalnego środowiska laboratoryjnego systemu Oracle VM partnerzy mają także zapewniony dostęp do ścieżki nauczania Oracle VM ISV Developer Guided Learning Path. Ścieżka ta pozwala im korzystać z zasobów Oracle ułatwiających wdrażanie i testowanie, umożliwiając tym samym pełne wykorzystanie możliwości oferowanych przez wprowadzoną ostatnio na rynek platformę Oracle VM 3.0.

Od czasu uruchomienia programu Oracle Exastack, co miało miejsce ponad trzy miesiące temu, partnerom udało się w aż 150 przypadkach uzyskać status Oracle Exastack Ready dla systemów Oracle Solaris i Oracle Linux, bazy danych Oracle i serwera aplikacji Oracle WebLogic Server.

Oracle