Technologie » Komputery

Nowe systemy Oracle SPARC - większa wydajność

Najbardziej zaawansowany procesor na świecie został wyposażony w przełomowe rozszerzenia w dziedzinie wydajności i bezpieczeństwa dzięki technologii Software in Silicon v2 dla Oracle Cloud, systemów programowo-sprzętowych i serwerów.

Firma Oracle poinformowała o wprowadzeniu platformy SPARC ósmej generacji, która zapewnia nowy poziom zabezpieczeń, wydajności i dostępności dla obciążeń o znaczeniu newralgicznym. Nowe systemy programowo-sprzętowe oraz usługi IaaS oparte na mikroprocesorze SPARC M8 to nowoczesna platforma korporacyjna wyposażona w sprawdzoną technologię Software in Silicon z nowymi udoskonaleniami dostępnymi w wersji v2. Umożliwia ona klientom ekonomiczne wdrażanie aplikacji biznesowych oraz skalowanie środowisk aplikacji z dużą wydajnością zarówno w infrastrukturze lokalnej, jak i w chmurze Oracle Cloud.

Systemy oparte na procesorze SPARC M8, w tym systemy programowo-sprzętowe Oracle SuperCluster M8 i serwery SPARC T8 i M8, zaprojektowano z myślą o bezproblemowej integracji z istniejącą infrastrukturą. Obejmują one w pełni zintegrowane funkcje wirtualizacji i funkcje zarządzania środowiskiem chmury prywatnej. W systemach SPARC M8 wszystkie dotychczasowe aplikacje biznesowe będą działać z wyższym poziomem wydajności, bezpieczeństwa i dostępności, bez konieczności wprowadzania w nich jakichkolwiek zmian.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.magazynit.pl/hardware/nowe-systemy-oracle-sparc-wieksza-wydajnosc.html

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 101120 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )