Gospodarka » Żywność
Nowe warzywne dania gotowe
Zobacz więcej zdjęć » |
Zdrowo, wygodnie i naturalnie - tak chcemy jeść
Jednym z ważnych trendów kulinarnych jest dbałość o wzbogacenie posiłków w składniki roślinne. Coraz więcej osób deklaruje, że chce wprowadzać do codziennego menu więcej warzyw i owoców. Z drugiej strony - żyjemy szybko i intensywnie, dlatego poszukujemy takich propozycji kulinarnych, dzięki którym będziemy mogli prosto i wygodnie przygotować zdrowe, pełnowartościowe danie. Jednocześnie nie chcemy rezygnować z wysokiej jakości, dlatego wybieramy produkty o dobrym, sprawdzonym, naturalnym składzie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Poczuj moc warzyw!
Produkty z linii Z gruntu dobre to odpowiedź firmy Sokołów na najnowsze trendy. - Nasz asortyment nieustannie rozwijamy z myślą o jak najlepszym zaspokajaniu potrzeb konsumentów - mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A. - Doskonale wiemy, jak zmieniają się oczekiwania klientów i jak bardzo rośnie świadomość znaczenia różnorodnej, zdrowej diety. Produkty roślinne są jej bardzo ważnym elementem, dlatego też stworzyliśmy linię Z gruntu dobre.
Produkty Z gruntu dobre to propozycje bezmięsne - zawierają wyłącznie warzywa, składniki roślinne (kasze, ryż, pestki, nasiona, orzechy) oraz naturalne przyprawy. Mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Są produktami z tzw. „czystą etykietą". W ich składzie nie znajdziemy konserwantów ani żadnych substancji dodatkowych.
Nowe dania gotowe
Dania gotowe są nową propozycją w linii Z gruntu dobre. - Konsumenci poszukują takich wyrobów, które łatwo i wygodnie pozwolą im na co dzień zadbać o właściwie zbilansowany jadłospis - mówi Krzysztof Kawecki. - Nasze nowe dania gotowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy je podgrzać, by otrzymać zdrowy i smaczny posiłek, bogaty w składniki odżywcze. To idealny pomysł na lunch, obiad czy ciepłą kolację.
Nowe dania gotowe Z gruntu dobre to:
• Bigos warzywny - przygotowany tradycyjnie z kapusty kwaszonej, wzbogacony pieczarkami, soczewicą czerwoną, marchwią. Wyjątkowy smak i aromat podkreślają suszone śliwki i grzyby.
• Soczewica z suszonymi pomidorami - soczewica zielona, która jest wyjątkowo wartościowym składnikiem diety, została połączona z suszonymi pomidorami. Takie zestawienie wzbogaciło jej smak, dodatkowo podkreślony naturalnymi przyprawami i odrobiną czosnku.
• Mix po bretońsku - to kompozycja cennych dla zdrowia roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola biała typu Jaś i soczewica czerwona. Smakowity mix został przygotowany z dodatkiem pomidorów - po bretońsku i z naturalnymi przyprawami.
• Gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym - liście kapusty, skrywają w sobie smakowity farsz, przygotowany z ryżu z pieczarkami, z dodatkiem podgrzybków i naturalnych przypraw. Smaku dopełnia aromatyczny sos pomidorowy.
• Gołąbki z warzywami w sosie grzybowym - idealnie uformowane w liściu kapusty gołąbki ze smakowitym warzywnym farszem z pieczarek i ryżu, z dodatkiem suszonych podgrzybków. Kompozycję uzupełnia grzybowy sos, a dodatkowo smak podkreślają odpowiednio skomponowane, naturalne przyprawy.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)