Dom » Wnętrza

Nowoczesna elegancja – kolekcja mebli Max VII firmy Unimebel

Meble wypoczynkowe powinny być wygodne – wiadomo. Jednak ze względu na swoje gabaryty i fakt, że zajmują znaczną część domowej przestrzeni, stanowią również istotny element aranżacji, stąd niezwykle ważne są ich walory estetyczne.

Kolekcja Max VII firmy Unimebel łączy w sobie wszystkie najważniejsze aspekty idealnego kompletu wypoczynkowego, a jej nowoczesna linia wraz z klasycznymi materiałami najwyższej jakości sprawia, iż stanowi doskonałe uzupełnienie stylu modnego wnętrza.

Orzechowo-wrzosowy romans

O wnętrzu, które jest urządzone ze smakiem, mówimy zazwyczaj w sytuacji, gdy wszystkie elementy wchodzące w skład wystroju idealnie ze sobą współgrają. Chodzi tu zarówno o kolor ścian, wykończenie podłogi, dobór mebli, jak i innych – również mniejszych – detali. Jednak wzrok gości w pierwszej kolejności przyciągają te najbardziej pokaźne składniki aranżacji, czyli zazwyczaj meble. Kolekcja Max VII firmy Unimebel doskonale sprawdzi się w nowoczesnych stylizacjach, które stawiają na pierwszym miejscu nie tylko praktyczny wymiar kompletu wypoczynkowego, ale również nietuzinkowe, zwracające uwagę wzornictwo. Połączenie dużych, pełnych boków z naturalnego drewna oraz najwyższej jakości hiszpańskich tkanin obiciowych świadczy o wysokiej klasie proponowanych rozwiązań. Głęboki i ciepły odcień orzecha doskonale współgra z ciemnym, klasycznym beżem, rozświetlonym wyrazistymi wrzosowymi akcentami. W celu uzyskania perfekcyjnej harmonii wzorniczej projektanci firmy Unimebel zaproponowali połączenie bogato zdobionych poduch z prostą linią jasnego siedziska. Zabieg ten sprawił, że kanapa i fotele z linii Max VII zachwycają swoim nietuzinkową, a jednocześnie nieprzesadzoną estetyką, wprowadzając równowagę stylistyczną w klasycznych wnętrzach lub nienachlanie zdobiąc te bardziej minimalistyczne. Wielbiciele monochromatycznych rozwiązań również znajdą w tej kolekcji coś dla siebie. Praktyczny narożnik utrzymany w grafitowo-białej kolorystyce dobrze sprawdzi się w nowoczesnych aranżacjach. Chłodną kolorystykę przełamują drewniane elementy oraz wyrazisty, kwiatowy motyw zdobiący poduchy.

MAXymalna wygoda

W skład kolekcji Max VII marki Unimebel wchodzą: fotel, trzyosobowa kanapa oraz narożnik z możliwością wyboru strony (prawa – lewa), które idealnie sprawdzą się w każdym niemal wnętrzu. Funkcjonalny komplet wypoczynkowy to nie tylko niepowtarzalny design i wygodne siedzisko, w którym wykorzystano sprężyny faliste. O praktycznych aspektach mebli z kolekcji Max VII świadczą również ergonomicznie profilowane podłokietniki, a w przypadku kanapy i narożnika – również funkcja spania z łatwym systemem rozkładania. Pojemnik na pościel pomaga zachować porządek we wnętrzu, a w przypadku niespodziewanej wizyty gości pozwala szybko i łatwo stworzyć komfortowy i przytulny kącik sypialny. Główne elementy konstrukcyjne mebli wykonane zostały z litego drewna najwyższej jakości, dzięki czemu przy odpowiedniej pielęgnacji przez wiele lat cieszą oko nienagannym wyglądem. Ponadto producent przy produkcji stosuje jedynie lakiery oparte na naturalnych składnikach, które są bezpieczne dla zdrowia i środowiska, nie emitują nieprzyjemnych zapachów, są odpowiednie dla alergików.

Fotele, kanapa czy narożnik w dużej mierze stanowią o stylistyce całego wnętrza – w pierwszej kolejności przyciągają wzrok, ale również – ze względu na użytkowe aspekty – podlegają mimowolnej ocenie niemal każdego gościa. Ważne jest zatem, aby pasowały swoim wzornictwem do całej kompozycji i charakteru aranżacji, jak również spełniały swoją podstawową funkcję. Meble wchodzące w skład kolekcji Max VII firmy Unimebel stanowią niezwykłą synergię wygody i estetyki, która doskonale sprawdza się w każdym wnętrzu.

KOLEKCJA MAX VII UNIMEBEL:

Kanapa
Szerokość: 205 cm
Głębokość: 94 cm
Wysokość: 97 cm
Powierzchnia spania: 190/140 cm
Cena: 2.800 zł
Fotel
Szerokość: 67 cm
Głębokość: 88 cm
Wysokość: 87 cm
Cena: 1560 zł

Narożnik
Długość: 247 cm
Szerokość: 174 cm
Głębokość: 92x93 cm
Wysokość: 94 cm
Powierzchnia spania: 225/140 cm
Cena: 5.100 zł

Firma Unimebel powstała w 1993 roku z inicjatywy Jana Muchy. Jest wiodącym producentem mebli w Polsce, liderem
w dziedzinie gięcia drewna litego i zastosowania takich elementów w meblarstwie. Fabryka mebli UNIMEBEL to laureat wyróżnienia przyznawanego przez Wielkopolskie Stowarzyszenie Badań nad Jakością- certyfikatu „Najwyższa Jakość”. Meble Unimebel sygnowane są także wyróżnikiem „Green Friendly”. Asortyment firmy można spotkać m.in.: w Rosyjskim Ministerstwie Spraw Wewnętrznych, sieci hoteli Orbis, Novotel, Hotelu Perła-Południe w Rytro, Hotelu Polanica w Polanicy Zdroju, Pałacu Prezydenckim w Wiśle.

FABRYKA MEBLI UNIMEBEL
63–500 Ostrzeszów