Dom » Wnętrza

Nowoczesne panele prysznicowe

Minęły czasy, kiedy w łazienka była zaledwie miejscem codziennej higieny o prostym i nieskomplikowanym designie, który nie zwracał większej uwagi odwiedzających. Obecnie łazienki to enklawy relaksu oraz spokoju, które pretendują do zajęcia niemal najważniejszego miejsca w domu, nierzadko naśladując styl luksusowych wschodnich hammamów, bądź ekskluzywnych ośrodków SPA. Współcześnie łazienka musi mieć styl i zachwycający wygląd, który zachęci domowników oraz gości do chwil błogiego relaksu w zacisznym i luksusowym otoczeniu. Nierzadko łazienki są niejako integralną częścią sypialni, dzięki czemu stanowią spójną stylistycznie całość, naśladując część sypialną domu lub mieszkania. Projektując idealną łazienkę warto także skupić się na wyborze odpowiedniego panelu prysznicowego. Minęły już czasy, kiedy panel prysznicowy składał się zaledwie z baterii prysznicowej oraz systemu natryskowego. Dzisiejsze panele natryskowe oferują prawdziwe ukojenie dla zmysłów, łącząc w sobie nowoczesny design oraz rozmaite funkcje, dla zapewnienia maksymalnego komfortu oraz relaksu użytkowników łazienki.

Nierzadko w projektowaniu łazienki wykorzystuje się materiały naturalne, jak marmur, kamień, drewno czy miedź. Trendy promujące wykorzystanie naturalnych, niepoddanych obróbce surowców zaczerpniętych wprost z natury, nakazują łączyć te elementy z nowoczesną armaturą, która oprócz kwestii doprowadzania wody, spełnia również funkcję dekoracyjną. Nowoczesne panele natryskowe łączą wysoką funkcjonalność z doświadczeniem luksusowych zabiegów spa. Ich właściwości przedstawiają dużą wartość terapeutyczną, przynosząc ukojenie zmęczonym mięśniom lub stawom i oferując głęboki relaks całego ciała. Są również doskonałym dodatkiem do wyposażenia rodzinnej łazienki.

Szeroki asortyment dostępnych modeli oferowanych w naszym sklepie internetowym tanialazienka.com pozwala na wybranie paneli, które sprostają nawet największym wymaganiom. Mnogość oferowanych marek, wzorów i kolorów sprawia, że każdy z naszych klientów z łatwością odnajdzie idealny panel prysznicowy. Warto nadmienić, że niektóre panele natryskowe mogą zostać z łatwością skoordynowane z istniejącym systemem hydraulicznym, natomiast w przypadku bardziej zaawansowanych modeli konieczna może się okazać pomoc profesjonalisty.

Należy zdawać sobie sprawę, że wybierając odpowiedni panel prysznicowy, nie należy kierować się tylko jego wyglądem. Oczywiście, obecne panele natryskowe prezentują się naprawdę okazale i z łatwością przyciągają uwagę niecodziennym designem oraz nowoczesnym wykończeniem, które robi wrażenie, natomiast pochopny wybór może okazać się nietrafionym. Jeżeli poszukujesz prawdziwego odprężenia podczas kąpieli, warto zwrócić uwagę na modele oferujące dodatkowe funkcje, jak na przykład hydromasaż, bicze wodne lub kilka kątów przepływu wody np. na taki panel prysznicowy. Coraz częściej panele natryskowe posiadają wbudowane radio, aby koić zmysły podczas codziennego rytuału. Niektóre modele oferują także wbudowany system LED, który pozwala na zastosowanie terapeutycznych właściwości światła, czerpiąc z nowoczesnych zdobyczy koloroterapii.

slawek