Technologie » AGD - RTV

Nowoczesne technologie - systemy kinetyczne

Bezdotykowa forma kontaktu z multimediami to bardzo szybko rozwijająca się dyscyplina w przemyśle, marketingu, budownictwie, rozrywce oraz wielu innych branżach z którymi mamy do czynienie każdego dnia.

Urządzenia bezdotykowe do rozszyfrowania tego co mówimy lub wykonujemy używają czujników podczerwieni oraz innych aplikacji, które potrafią rozszyfrować naszą mowę, ruchy czy gesty. Do urządzeń tych montowane są systemy kinetyczne, niektóre urządzenia posiadają wgraną gotową aplikację w których to urządzeniach użytkownik niema możliwości ingerencji ani zmian. Inne urządzenia posiadają systemy kinetyczne dedykowane pod wymogi użytkownika.

Dedykowane systemy kinetyczne wykorzystywane są głównie w marketingu, reklamie a także jako pomoc dydaktyczne na uczelniach czy innych szkoleniach.

Markieting to branża, która interesuje każdego właściciela firmy, każdy przedsiębiorca wie, iż bez właściwej reklamy i promocji produktu, jego firma skazana jest albo na porażkę albo na generowanie bardzo niskiego zysku.

Wyobraź sobie, iż spacerując po centrum handlowym nagle zauważasz trójwymiarową postać, które nie tylko mówi ale również za pomocą ekranu bezszwowego prezentuje ofertę firmy, dokładnie opisując produkty oraz wykonując wiele innych czynności, które zachęcają oglądającego do zainteresowania się ofertą.

Takie rozwiązanie to innowacyjność, jednak innowacyjność która mocno przyciąga uwagę, która jest skuteczna. Warto przyglądać się i śledzić nowe technologie, ponieważ może okazać się iż wyprzedzając konkurencje nawet o kilka miesięcy możesz bardzo sporo zyskać, wydając na reklamę mały nakład.

Sterowanie takimi manekinami trójwymiarowymi jest bardzo proste i intuicyjne, bez problemu każda osoba, szybko nauczy się posługiwać takimi rozwiązaniami.

Exaity Group Sp. z o.o.