Dom » Architektura

Nowość! Piękno surowej natury – nowa linia Noble Collection 2016 Technistone

Rok po wprowadzeniu na rynek Noble Collection – gamy powierzchni konglomeratowych inspirowanych naturalnymi marmurami, firma Technistone prezentuje jej kontynuację – Noble Collection 2016.

Powierzchnie konglomeratowe z serii Noble Collection 2016 są ciekawym wzbogaceniem i uzupełnieniem poprzedniej linii. Znajdują się wśród nich wzory nawiązujące do piękna nieskażonej natury, które wyróżniają się niepospolitą wyrazistością i głębią. Każda z ośmiu eleganckich propozycji w tonacjach beżów, brązów i szarości uzupełnianych delikatnymi domieszkami czerni i grafitu, będzie stanowić prestiżowe uzupełnienie stylowych przestrzeni aranżowanych zarówno w duchu klasycyzmu, jak i nowoczesności. Płyty dostępne w jasnych, delikatnych odcieniach wniosą do wnętrza powiew świeżości, lekkości i finezji, natomiast nasycone, ciemniejsze kolory będą stanowić wyrazisty akcent w odważnych, ale i eleganckich aranżacjach.

Jasna strona natury

Zróżnicowanie kolorystyczne i wzornicze powierzchni Noble Collection 2016 pozwala na dopasowanie ich do wielu sytuacji projektowych. Miłośnicy subtelnych, delikatnych aranżacji docenią najjaśniejsze propozycje z kolekcji Noble, utrzymane w odcieniach beżów i jasnych szarości. Noble Olympos Mist to powierzchnia w kolorze delikatnego kremu, pokryta śnieżnobiałymi wzorami, przypominającymi płatki śniegu. Natomiast inspiracją do stworzenia powierzchni Noble Cloudy Onyx było zachmurzone niebo z sunącymi po nim burzowymi chmurami. Zestawienie jasnego tła z delikatnymi pierzastymi wzorami w odcieniach brązów, grafitów, a nawet fioletów daje niezwykle intrygujący efekt. Z kolei w konglomeracie Noble Ivory White można dostrzec naturalne piękno kości słoniowej. Jego struktura jest spójna i drobnoziarnista, a uzupełniają ją jedynie subtelne białe żyłkowania. Równie łagodną propozycją, choć utrzymaną w ciemniejszej kolorystyce, jest konglomerat Noble Athos Brown w ciepłym odcieniu brązów i beżów wzbogaconych jasnokremowymi pierzastymi wzorami, tworzącymi klasyczny, spokojny wzór nawiązujący do tradycyjnych marmurów. Te ponadczasowe propozycje idealnie sprawdzą się w klasycznych wnętrzach, podkreślając ich elegancję i wyjątkowość.

Fascynacja nieujarzmioną przyrodą

Gamę produktów Technistone z kolekcji 2016 w odcieniach intensywnych szarości otwiera Noble Desiree Grey, inspirowana tajemniczą atmosferą tybetańskich równin. Nieregularne wzory w połączeniu ze zróżnicowaną, biało-szarą kolorystyką pozwalają osiągnąć niespotykany efekt głębi, nadający przestrzeni całkiem nowego wymiaru. Atrakcyjną propozycją dla zwolenników odważnych rozwiązań projektowych jest powierzchnia Noble Imperial Grey, nawiązująca do niebezpiecznych, ale i intrygujących głębin oceanu. Jasne, przypominające morską pianę wzory w połączeniu z kolorystyką opartą na głębokich grafitach i szarościach tworzą niezwykle wyrafinowane zestawienie, będące mocnym punktem aranżacyjnym eleganckiego wnętrza. Noble Pietra Grey to natomiast integracja pozornych przeciwieństw, tworzących w efekcie ciekawy, dynamiczny wzór. Pierzaste jasne żyłkowania wyraźnie odznaczające się na tle głęboko szarego tła, do złudzenia przypominają autentyczne wzory, charakterystyczne dla naturalnych, niepoddanych obróbce kamieni. Uzupełnieniem kolekcji jest korespondująca z najnowszymi trendami w designie – industrialna i ascetyczna powierzchnia Noble Concrete Grey, nawiązująca do surowego marmuru.

Linia Noble Collection 2016, podobnie jak wszystkie produkty Technistone, dedykowana jest wnętrzom, których lokatorzy cenią sobie najwyższą jakość zastosowanych materiałów oraz oryginalne, efektowne wzornictwo. Niezwykła głębia koloru i fotorealistyczność wzoru czyni z kolekcji Noble 2016 unikat na rynku wnętrzarskim, a wyjątkowe parametry techniczne, charakterystyczne dla powierzchni konglomeratowych sprawiają, że jest ona także  atrakcyjną alternatywą dla tradycyjnych materiałów wykończeniowych.

Orientacyjne ceny: od 800 netto/m²

Informacje o firmie:

TECHNISTONE to wiodący europejski producent płyt wykonanych z konglomeratu kwarcowego i kwarcowo-granitowego z ponad 20-letnią historią. Centrala TECHNISTONE znajduje się w Republice Czeskiej – mieście Hradec Kralove, gdzie firma od 23 lat produkuje kamień konglomeratowy we włoskiej technologii Breton. Produkt dostępny jest w postaci płyt o najwyższej jakości, wysokiej higieniczności i licznych walorach estetycznych. TECHNISTONE jest również aktywnym członkiem ASTA Europe (Europejskiego Zrzeszenia Producentów kamienia Konglomeratowego), które kładzie duży nacisk na normy wg których produkowany jest kamień konglomeratowy. Ścisła kontrola jakości surowców, produkcji czy pakowania i wysyłki daje TECHNISTONE pewność, że klient końcowy  będzie zadowolony z użytkowania finalnego produktu. Posiadanie Certyfikatu ISO 9001, który jest sprawdzany i kontrolowany przez renomowaną niemiecką firmę TUV daje odbiorcom pewność najwyższej jakości materiału. Wszystkie materiały TECHNISTONE posiadają 10 lat gwarancji.

E.C.H.O. Communications