Dom » Wnętrza

Nowość! Światło znowu w rozkwicie – Tulip i Orchid w koronkowej kolekcji firmy BRITOP Lighting

Firma BRITOP Lighting wraz z nowym katalogiem kolekcji 2012/2013 wprowadziła do oferty dwa nowe modele lamp Tulip i Orchid.

Wzbogaciły one koronkową serię, której prekursorem na rynku były spoty reflektorowe KRYSZTAŁ. Tulip i Orchid wyróżniają się niezwykłą formą kloszy w kształcie kwiatowych kielichów. Subtelny wzór inspirowany pięknem natury z wdziękiem „rozmaluje” i ociepli nowoczesne wnętrza.

W dzisiejszych aranżacjach przestrzeni coraz częściej dominuje minimalizm. Styl ten bazuje na funkcjonalności, prostych formach i stonowanych barwach, dzięki czemu gwarantuje wygodę użytkowania i tworzy relaksacyjną aurę. Elementy dekoracyjne wystroju stosuje się w nim z umiarem. Zazwyczaj jest to jeden lub kilka wyraźnych akcentów, które kształtem lub kolorem ożywiają wnętrze. W tej roli idealnie sprawdzą się kwiatowe lampy firmy BRITOP Lighting - Tulip i Orchid. Materiały, z których są wykonane podkreślą nowoczesny charakter aranżacji, a oryginalny design uczyni ją wyjątkową. Dzięki temu przestrzeń domowa stanie się ciekawsza i bardziej przyjazna, a przy tym nabierze modnego i szykownego wyglądu.

Piękno natury w nowoczesnej formie

Tulip i Orchid to najnowsze lampy z rozszerzonej, koronkowej kolekcji firmy BRITOP Lighting. Podobnie jak wcześniejsze modele tej serii, wykonane są z ażurowego splotu metalowych nici, przez co zachowują charakterystyczny lekki i delikatny styl, a emitowane z nich światło tworzy efektowne wzory i refleksy na ścianach. To co je wyróżnia to unikalny kształt kloszy, które wyglądają jak rozkwitające kwiaty tulipanów i orchidei. Ponadto ich metalowa konstrukcja jest uzupełniona elementami transparentnego kryształu, który dodatkowo powoduje przyjemne błyski. Zarówno Tulip, jak i Orchid dostępne są w trzech wariantach: dwie wersje sufitowe – z trzema lub z pięcioma punktami świetlnymi oraz kinkiet z pojedynczym punktem. Każdy z nich przystosowany jest do standardowych źródeł światła typu E14.

Kwiecisty czar

Kwiatowe propozycje Tulip i Orchid mają wyraźny charakter i bogaty styl, dlatego najlepiej prezentują się we wnętrzach oszczędnych w detale dekoracyjne. Zastosowane w minimalistycznych przestrzeniach ocieplają je za sprawą wprowadzonego światła, a także oryginalnego designu nawiązującego do natury. Kwiaty są symbolem życia, radości i wolności. Przywołując miłe skojarzenia wprawiają w dobry nastrój, dlatego lubimy mieć je w swoim otoczeniu. Ich subtelne piękno i zbawienny wpływ na samopoczucie sprawiają, że są chętnie wykorzystywanym motywem ozdobnym. Florystyczne akcenty od lat obecne w aranżacjach pojawiają się w różnych formach, na rozmaitych przedmiotach i zawsze spełniają tę samą rolę – cieszą nasze oczy i napawają optymizmem. Żyrandole Tulip i Orchid to kunsztowne dzieła, które w najmniejszym detalu oddają urok naturalnych kwiatów. Metal, z którego są wykonane doskonale wpasowuje się w nowoczesną stylistykę, natomiast kształt stanowi element ponadczasowej tradycji. Metaliczny chłód lamp został przełamany błyszczącymi  kryształami. Szklane akcenty pięknie się mienią i dodają lampom finezyjnego szyku. Ażurowa konstrukcja kloszy tworzy niezwykłe efekty świetlne, które budzą zachwyt i sprawiają, że w pomieszczeniu jest bardzo nastrojowo. Orchid i Tulip występują w kilku wariantach, dzięki czemu możemy dopasować je do wielkości i rodzaju wnętrza. W pokoju możemy zastosować wersję sufitową z trzema lub z pięcioma punktami świetlnymi. Jeżeli pomieszczenie jest duże warto doświetlić je kinkietami z kolekcji. Dzięki temu uzyskamy harmonijny system oświetlenia i spójny efekt wizualny komponowanej przestrzeni. Kinkiety idealnie sprawdzą się także w przedpokoju lub holu.  Kwiatowe modele z rozszerzonej, koronkowej kolekcji mogą stanowić główny motyw przyciągający uwagę we wnętrzu minimalistycznym lub być częścią nieco odważniejszych aranżacji. Ich ozdobny styl dobrze wkomponuje się w wytworną przestrzeń glamour, w której dominuje przepych i różnorodność.

Lampy Tulip  – cena od  80,00 zł brutto / sztuka

Lampy Orchid – cena od  100,00 zł brutto / sztuka

Lampy Tulip i Orchid firmy BRITOP Lighting dostępne na www.halogen.pl oraz na www.otolampy.pl

Więcej informacji na stronie www.britop.pl

Informacje o firmie:

Britop Lighting Sp. z o.o. jest częścią niemieckiej Grupy BRITOP INTERNATIONAL GMBH z siedzibą w Brilon (Nordrhein Westfalen), firmy działającej w branży oświetleniowej, zajmującej się produkcją oraz projektowaniem oświetlenia architektonicznego, dekoracyjnego, użytkowego i meblowego. Dzięki profesjonalnemu zapleczu projektowemu oraz produkcyjnemu Britop Lighting, odpowiada na potrzeby najbardziej wymagających klientów, proponując nowoczesne oświetlenie, o najwyższej jakości i modnym designie.

Zaprojektowane przez Jaco Designe oprawy z serii Live, Cristal i Steps wykonane są z najwyższej jakości materiałów – stali, metalu, aluminium i szkła akrylowego. Gwarantuje to trwały i estetyczny wygląd oświetlenia, pasującego zarówno do nowoczesnych, jak i klasycznych aranżacji wnętrz.

Tegoroczny udział BRITOP Lighting w XX Międzynarodowych Targach Sprzętu Oświetleniowego ŚWIATŁO był wyjątkowo udany. Zaprezentowane przez firmę w dniach 12-14 marca 2012 roku kolekcje zdobyły nagrody aż w dwóch kategoriach. Jury doceniło nowoczesne wzornictwa oczek stropowych Brillant oraz elegancką formę i funkcjonalność opraw ledowych Zebra, Hermetico, Cristal i Steps

E.C.H.O. Communications