Technologie » Telekomunikacja

Nowości w WiMAX Netii

Netia ma już uruchomionych 100 stacji WiMAX, w zasięgu których znajduje się blisko 4 tys. miejscowości. Aby ułatwić klientom korzystanie z tej usługi, Netia udostępniła na swojej stronie aplikację do weryfikacji zasięgu. Uatrakcyjniona została również sama oferta.

Potencjalni klienci, na stronie internetowej Netii, mogą sprawdzić zasięg usług w technologii WiMAX w miejscu swojego zamieszkania, a następnie - także poprzez stronę internetową - podpisać umowę na usługi Netii. Aplikacja korzysta z narzędzi geograficznej lokalizacji danych adresowych i jest dostępna pod adresem http://www.netia.pl/wimax

Netia ma obecnie uruchomionych 100 stacji WiMAX i w najbliższych miesiącach planuje uruchomienie kolejnych. Obecnie WiMAX Netii pokrywa zasięgiem 283 miasta i większe miejscowości oraz 3630 wsi i osad.

Jeszcze lepsze promocje

9 lipca br. ruszyła również nowa promocja na usługi internetowe i głosowe, świadczone w technologii WiMAX.

Klienci, którzy wybiorą pakiet usług, przy umowie na 24 miesiące, będą mogli korzystać aż przez 6 miesięcy z internetu 1 Mb/s lub 2 Mb/s i telefonu tylko w cenie abonamentu telefonicznego (od 45 zł brutto).

Z kolei klienci, którzy kupią sam internet (1 Mb/s lub 2 Mb/s) przy umowie na 2 lata, przez 6 miesięcy będą mogli korzystać z internetu w cenie opłaty za utrzymanie łącza (30 zł brutto).

Obniżeniu uległy również opłaty za instalację. Dla pakietu usług (internet + telefon) w obowiązującej promocji wynoszą one 20 zł z Elektronicznym Obrazem Faktury i 100 zł przy korzystaniu z faktur papierowych. W promocji samej usługi internetowej opłaty wynoszą odpowiednio: 49zł i 99 zł.

Netia jest wiodącym alternatywnym operatorem telekomunikacyjnym, świadczącym m.in. usługi głosowe oraz szerokopasmowego Internetu klientom indywidualnym i biznesowym. Działa na bazie własnej infrastruktury oraz sieci TP.

ap