Firma » Biznes

Nowy Dyrektor Operacyjny w DLH Poland

Z dniem 1 lipca 2012r. stanowisko Dyrektora Operacyjnego na Polskę i Europę Środkowo-Wschodnią w firmie DLH Poland obejmuje Piotr Piechota.

Do jego zadań będzie należało planowanie, wdrażanie i kontrola działań z zakresu polityki handlowej, marketingowej i personalnej punktów sprzedażowych DLH na terenie Polski, Czech, Słowacji i Ukrainy.

Piotr Piechota jest związany z firmą DLH Poland od  ponad pięciu lat. Praca na stanowisku Szefa Kontroli Wewnętrznej na Europę Środkowo-Wschodnią pozwoliła mu dogłębnie poznać działalność operacyjną firmy. Posiada wykształcenie wyższe z zakresu zarządzania oraz dyplom MBA Dominican University of Chicago.

Na stanowisku Dyrektora Operacyjnego na Polskę i Europę Środkowo-Wschodnią będzie w całości odpowiedzialny za funkcjonowanie i działalność wszystkich punktów sprzedażowych na tym terenie. W zakres jego obowiązków będzie wchodziło kształtowanie, wdrażanie i monitoring polityki handlowej oraz personalnej, nadzór nad działaniami marketingowymi, logistycznymi, jak również audyt wewnętrzny w obszarach: operacyjnym, finansowym, personalnym i proceduralnym.

Nowe stanowisko zostało stworzone w odpowiedzi na poszerzenie zakresu działań Grupy DLH na rosyjski rynek. W związku ze zmianami organizacyjnymi Zarząd firmy postanowił skonsolidować kontrolę i odpowiedzialność za funkcjonowanie punktów sprzedaży na terenie Polski i Europy Środkowo – Wschodniej. Centralizacja zarządzania posłuży optymalizacji działań firmy w regionie.

- Centralizacja zarządzania licznymi oddziałami regionu CEE posłuży optymalizacji polityki marketingowej i handlowej w całej Grupie. Pozwoli na lepszą alokację zasobów, kontrolę kosztów, szybsze reagowanie na potrzeby rynku, a tym samym umocnienie silnej pozycji DLH na terenie Polski, Ukrainy, Czech i Słowacji. Synergia działań da nam również pewne podstawy do dalszego rozwoju – mówi Piotr Piechota, nowy Dyrektor Operacyjny na Polskę i Europę Środkowo-Wschodnią w firmie DLH Poland.

Więcej informacji na stronie : www.dlh.pl

DLH Poland jest częścią DLH Group, światowego dostawcy drewna i produktów drewnopochodnych. Powstała w 1990 roku jako firma eksportująca drewno i w krótkim czasie stworzyła wielopunktową sieć sprzedaży. Posiadając własne punkty dystrybucji, własne magazyny oraz zespół kompetentnych handlowców DLH Poland stała się absolutnym liderem w imporcie i dystrybucji drewna egzotycznego. DLH Poland to aktualnie 10 placówek zlokalizowanych w największych polskich aglomeracjach. Pozycję lidera przyjmuje jako wyzwanie do dalszej ekspansji i rozwoju. Głównym celem DLH Poland jest zadowolenie wszystkich klientów i kontrahentów.

Firma stale poszerza swoją ofertę, aby dla potencjalnych odbiorców była najbardziej atrakcyjna jakościowo i cenowo.Firma DLH Poland troszczy się o środowisko naturalne i zrównoważony rozwój. Posiada certyfikat FSC CoC (Łańcucha Kontroli Pochodzenia Produktu), gwarantującego, że drewno w produktach DLH Poland oznaczonych logo FSC pochodzi z dobrze zarządzanych lasów i innych źródeł kontrolowanych

E.C.H.O. Communications