Technologie » Internet

Nowy kanał płatności w Dotpay

Najprężniej działający na naszym rynku operator płatności udostępnił właśnie kolejny kanał zapłaty: Millennium - Płatności internetowe.

Większe zyski e-sklepów

Wprowadzenie kolejnego kanału zapłaty to dla wszystkich sprzedawców internetowych współpracujących z Dotpay doskonała wiadomość. Otwiera się przed nimi bowiem szansa na pozyskanie ponad miliona potencjalnych klientów posiadających rachunek osobisty w Banku Millennium - Od kilku lat sukcesywnie rozbudowujemy ofertę kanałów płatności. Chcemy, aby każdy internauta, chcący zapłacić za produkt lub usługę zamówioną w sieci, znalazł u nas wygodny dla siebie sposób przeprowadzenia tej operacji. Wprowadzenie Millennium - Płatności internetowe jest kolejnym krokiem na drodze do realizacji tego celu. Warto także zauważyć, iż Dotpay ponownie okazał się pionierem rynku i wprowadza usługę Millenium Płatności internetowe jako pierwszy i jedyny agregator płatności.  - wyjaśnia Andrzej Poniński, Prezes Dotpay S.A. W ostatnich tygodniach krakowska firma udostępniła także kilka innych popularnych kanałów płatności, między innymi „Płać z ING" oraz przelewy z AliorBank.

Szybkie i bezpieczne zakupy w sieci

Przelewy transferowe to jeden z najpopularniejszych sposobów zapłaty za zakupy dokonane w sklepie internetowym. Cieszą się zaufaniem kupujących, ponieważ zapewniają nie tylko wysoki poziom bezpieczeństwa transakcji (gwarantowany przez banki i operatorów transakcji, takich jak Dotpay), ale także szybką realizację złożonego zamówienia. Dzięki tej ostatniej właściwości przynoszą również wiele korzyści sprzedawcom. Błyskawicznie uzyskują oni informację o wykonaniu przez klienta płatności, mając jednocześnie pewność otrzymania zapłaty za wysłany towar. Nie można także zapomnieć o jeszcze jednej, ważnej korzyści wynikającej dla kupujących z wykorzystania przelewów transferowych - wygodzie użytkowania. Internauta nie musi wypełniać formularza przelewu danymi odbiorcy i transakcji. Jego rola w wykonaniu płatności ogranicza się do zalogowania w systemie internetowym banku, w którym posiada konto oraz zatwierdzenia transakcji.

Internauci, wybierający Dotpay jako sposób błyskawicznego uregulowania należności wobec sklepów internetowych, mogą płacić obecnie ponad dwudziestoma rodzajami przelewów bankowych. Na tym jednak nie kończy się lista dostępnych opcji zapłaty. Z Dotpay można płacić również za pomocą karty płatniczej, gotówki lub skorzystać z popularnych na całym świecie elektronicznych portmonetek (np. MoneyBookers, PayPal).

Więcej: www.dotpay.pl

ap