Firma » Bankowość

Nowy Pakiet Fundusz z Lokatą 6m w ING

ING Bank Śląski wprowadził do oferty nowy produkt dla klientów indywidualnych - Pakiet Fundusz z Lokatą 6m. Łączy on inwestycję w jeden z subfunduszy ING Parasol FIO z oszczędzaniem na 6-miesięcznej lokacie w złotych o stałej stopie procentowej 6%. Produkt jest dostępny w ofercie od 13 lipca b.r.

Pakiet Fundusz z Lokatą 6m to tzw. produkt hybrydowy, w którym inwestycja podzielona jest na część depozytową 50% (lokata) i inwestycyjną 50% (fundusz).

Klient wpłaca połowę kapitału na rachunek 6 miesięcznej lokaty terminowej o stałej stopie procentowej 6% w skali roku a połowę kapitału na wybrany przez siebie subfundusz ING Parasol FIO.

W ramach jednej umowy klient może wybrać jeden z poniższych subfunduszy:

• ING Subfundusz Mieszany Ochrony Kapitału 90,
  • ING Subfundusz Stabilnego Wzrostu Plus,
  • ING Subfundusz Zrównoważony Plus
  • ING Subfundusz Akcji Plus,
  • ING Subfundusz Selektywny Plus,
  • ING Subfundusz Środkowoeuropejski Budownictwa i Nieruchomości Plus,

Aby zainwestować w Pakiet Fundusz z Lokatą 6m wystarczy posiadać Otwarte Konto Oszczędnościowe w PLN oraz wpłacić kwotę nie mniejszą niż 10 000 zł (5 000 na fundusz i 5 000 na lokatę). Górna wysokość inwestycji nie jest ograniczona.

Okres trwania umowy Pakietu Fundusz z Lokatą 6m wynosi 12 miesięcy - rozpoczyna się w dniu zawarcia Umowy Pakietu a kończy po upływie 12 miesięcy od dnia rozliczenia Jednostek Uczestnictwa Funduszu Inwestycyjnego ING. Okres umowy terminowej lokaty o stałej stopie procentowej wynosi 6 miesięcy. Po tym czasie pieniądze z lokaty wraz z należnymi odsetkami będą do dyspozycji klienta na jego Otwartym Koncie Oszczędnościowym. W przypadku, gdy klient zechce wypłacić pieniądze z subfunduszu przed upływem 1 roku poniesie opłatę umorzeniową w wysokości 3% wartości odkupionych jednostek.

Pakiet Fundusz z Lokatą 6m można nabyć w każdym oddziale ING Banku Śląskiego.

Opłaty i prowizje:

Otwarcie rachunku lokaty / Prowadzenie rachunku lokaty

Otwarcie rejestru uczestnika / Prowadzenie rejestru uczestnika

Bez opłat

Wpłata gotówki na rachunek lokaty terminowej

Bez opłat

Wpłata gotówki / przelew na rachunek rejestru

Bez opłat

Wypłata gotówki / przelew z rachunku lokaty

Bez opłat

Opłata dystrybucyjna (nabycie j.u.)

Opłata umorzeniowa (odkupienie j.u. z rejestru uczestnika przed terminem)

Szczegóły oferty na www.ingbank.pl

Informacje o ING Parasol FIO („Funduszu") oraz szczegółowy opis czynników ryzyka znajdują się w Prospekcie Informacyjnym i Skrócie Prospektu Informacyjnego. Prospekt Informacyjny dostępny jest w siedzibie ING TFI oraz na stronie internetowej www.ing.pl. Skrót Prospektu Informacyjnego dostępny jest w oddziałach ING Banku Śląskiego oraz na stronie internetowej www.ing.pl. Fundusz nie gwarantuje realizacji założonego celu inwestycyjnego ani uzyskania określonych wyników inwestycyjnych. Uczestnik Funduszu musi liczyć się z możliwością utraty przynajmniej części zainwestowanych środków. Wartość aktywów netto ING Subfunduszu Stabilnego Wzrostu Plus, ING Subfunduszu Akcji Plus, ING Subfunduszu Selektywnego Plus i ING Subfunduszu Budownictwa i Nieruchomości Plus może się cechować dużą zmiennością, ze względu na inwestowanie części aktywów tych subfunduszy w akcje. ING Subfundusz Stabilnego Wzrostu Plus, ING Subfundusz Selektywny Plus i ING Subfundusz Budownictwa i Nieruchomości Plus mogą lokować powyżej 35% wartości swoich aktywów w papiery wartościowe emitowane, poręczane lub gwarantowane przez Skarb Państwa.

ap