Dom » Wnętrza

Obrazy światłem malowane – lampy firmy SPOT Light

W sezonie 2011/2012 firma SPOT Light oferuje lampy inspirowane fotografią i grafiką. Proste formy lamp, obrazujące afrykańską i rodzimą przyrodę efektownie oświetlą wnętrza. Kompozycje z pogranicza grafiki i sztuki oraz zdjęcia architektury miejskiej udekorują światłem i obrazem pomieszczenia.

SPOT Light, producent wysokiej klasy oświetlenia oferuje 4 linie lamp inspirowanych naturą, grafiką i architekturą miejską. Lampy z serii Africa, Natur, Fantasy i Impressions ułatwią kreowanie stylu we wnętrzach. Innowacyjne produkty pełniące podwójną rolę: obrazów i oświetlenia ocieplą wnętrza,  kreując w pomieszczeniu wyjątkowy nastrój. Klosze rozbudowanej linii lamp wykonano w innowacyjnej technice laminowania szkła. Wysoka jakość zdjęć i grafik wtopionych w szkło połączona ze źródłem światła wywoła nietypowy efekt wizualny.

Lampy afro –  podświetlone afrykańskie kadry
Klimatyczne lampy Africa firmy SPOT Light z fotografiami wyjętymi z afrykańskiego safari, mogą stać się elementem kontynuującym kolonialną aranżację. Fotograficzne ujęcia Czarnego Lądu, obrazujące pejzaże i charakterystyczne elementy afrykańskiej sawanny subtelnie zaakcentują oryginalny styl mieszkań i domów.

Natura w skali makro – lampy-obrazy
Roślinne motywy dominujące w kolekcji Natur firmy SPOT Light, przywodzące na myśl delikatne ołówkowe szkice z powodzeniem oświetlą modnie urządzone wnętrze. Proste kształty lamp, szczególnie te z fotografiami kwiatów w pastelowych odcieniach różu, o wymiarach 345 mm szerokości i 660 mm wysokości wyposażono w trzy punkty świetlne o mocy 60 W. W kolekcji Natur znajduje się również okrągła lampa o wymiarach: 130 mm wysokości i 500 mm średnicy.

Styl odnaleziony – świetlista grafika
Źródłem inspiracji w odnajdywaniu stylu salonu, pokoju, sypialni, holi, korytarzy mogą stać się lampy z serii Fantasy firmy SPOT Light. Futurystyczne kształty motywów graficznych, kompilacje bogatej palety kolorów i wzorów ocieplą światłem surowe linie współczesnych projektów wnętrzarskich. Składająca się z 12 różnorodnych wzorów linia Fantasy pozwoli stworzyć spójną dekorację przestrzeni mieszkalnych.

Lampy inspirowane archiwalną fotografią
Klasyczny lub modernistyczny wątek wystroju wnętrza świetnie poprowadzą lampy-obrazy, przedstawiające czarno-białe kadry przestrzeni miejskich z początków poprzedniego stulecia. Archiwalne zdjęcia architektury miejskiej podświetlone bądź nie, uatrakcyjnią wystrój domów i miejsc publicznych. Oświetlenie z serii Impressions zainspiruje do zmian lub pomoże w zaakcentowaniu wybranej i konsekwentnie realizowanej aranżacji wnętrza. W modelach lamp producent zastosował źródła światła POWER LED 3W – trzy punkty świetlne o mocy 60W. Za sprawą  nowoczesnego rozwiązania technicznego lampy wykazują dużą energooszczędność i dłuższy czas pracy niż standardowe źródła światła.

Lampy indywidualne
Firma SPOT Light umożliwia wykonanie własnej, spersonalizowanej lampy. Dostarczając producentowi ulubioną fotografię rodzinną, dziecięcą lub tę z dalekiej podróży zyskujemy szansę na wyjątkowe oświetlenie mieszkań i domów. Projekt własnej lampy to pomysł na realizację kreatywnych pomysłów skierowany również do projektantów wnętrz i architektów. Zaprojektowana przez siebie lampa wykonana w technice laminowania szkła pozwoli oryginalnie zaaranżować oświetlenie pomieszczenia. Lampy wykonywane na specjalne zamówienie podlegają indywidualnej wycenie.

Lampa Africa – cena brutto od 1800 zł
Lampa Natur – cena brutto od 190 zł
Lampa Fantasy – cena brutto od 230 zł
Lampa Impressions – cena brutto od 220 zł

Więcej informacji na stronie www.spotlight.pl

Informacje o firmie:
Spot Light – producent wysokiej klasy oświetlenia – działający na polskim rynku już od 15 lat. Oferta firmy obejmuje przede wszystkim produkcję oraz handel lampami energooszczędnymi, oprawami z elementami drewnianymi i szklanymi oraz ekskluzywnymi żyrandolami. Asortyment wciąż się powiększa, ostatnio o energooszczędne źródła światła oraz lampy wyposażone w chipy POWER LED.

Spot Light bazuje na najnowszych rozwiązaniach technicznych oraz aktualnych trendach, dążąc jednocześnie do zachowania najwyższych standardów jakościowych. Ich produkty eksportowane są do Niemiec, Szwajcarii, Francji, Bułgarii, Czech, Słowacji, Węgier i innych państw europejskich.

Corocznie Spot Light wystawia się na targach „Światło” w Warszawie, a od 2009 roku jest ich oficjalnym sponsorem. Podczas ostatniej XIX edycji firma zdobyła nagrodę w kategorii „Oświetlenie mieszkaniowe i dekoracyjne” za efektowne lampy BALL.

E.C.H.O. Communications