Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Ocet jabłkowy – z czym to się je?

Ocet jabłkowy – z czym to się je?
Zobacz więcej zdjęć »
Statystyki wskazują, że z walką ze zbędnymi kilogramami boryka się aż 40% ludzi. I większość przegrywa, ponieważ (choć wiara czyni cuda), cudowne diety czy głodówki pomagają zrzucić tłuszczyk tylko na moment i zazwyczaj kończą się efektem jo-jo.

Wiosną, jak co roku, w tysiącach kobiecych głów narodzi się pomysł odchudzania. Drogie Panie, aby w tym roku misja została zakończona powodzeniem, rada jest tylko jedna - najwyższy czas solidnie się przygotować. W tej bajce cudy się nie zdarzają.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:



Ocet jabłkowy - z czym to się je?

Właściwości lecznicze tej przyprawy odkryto już w starożytnym Egipcie. Podobno Kleopatra zażywała rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie kulinarnej, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury i dobrego zdrowia. Ile w tym prawdy? Tego akurat nie wiadomo, co jednak pewne, to fakt, że ocet z jabłek jest bardzo ważny dla systemu nerwowego czy układu krążenia. To przede wszystkim zasługa pektyny, która poprawia procesy trawienia i pełni szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy czy nadciśnieniu. W naturalny sposób tłumi apetyt, wspomaga metabolizm i usuwanie szkodliwych produktów.

Ocet jabłkowy można przyjmować w dwojakiej postaci - płynnej lub w kapsułkach. Na dłuższą metę nie powinno się jednak stosować go w płynie, ponieważ może uszkodzić śluzówkę żołądka. Forma kapsułek gwarantuje brak takich skutków ubocznych. Ze względu na swoje właściwości, ocet jabłkowy na stale zagościł już w programie odchudzania osób walczących z nadwagą. Jest też jednym z głównych składników Cidrexu Plus (Vitana*), suplementu polecanego do stosowania jako uzupełnienie diety w substancje bioaktywne. To one, w połączeniu z właściwą dietą, ułatwiają kontrolę masy ciała. Składnikiem preparatu jest także przydatna w odchudzania zielona herbata - podwyższa ona spalanie tłuszczu, czyli termogenezę. Termogeneza to powstawanie ciepła, wydzielającego się w trakcie reakcji chemicznych, podczas których z tłuszczu wytwarza się dwutlenek węgla i woda. Energia termiczna, czyli ciepło, jest wydalane z ciała wraz z wodą i dwutlenkiem węgla poprzez płuca, skórę i wydzieliny. Skutkiem tego tłuszcz zostaje zamieniony w energię cieplną i spalony, a my mamy mniej centymetrów w talii.

Niestety do tej pory nie wynaleziono magicznego środka, który jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmieniałby wygląd zgodnie z życzeniami. To dlatego do znudzenia trzeba powtarzać, że odchudzanie to proces, który wymaga dokładnych i rozsądnych planów żywienia, aktywności fizycznej i odpowiedniej suplementacji.

Za wszystkie wiosenne plany trzymamy kciuki!

*więcej informacji o Cidrexie Plus znajdziesz na www.vitana.com.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

m.gorska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »