Rozrywka i wypoczynek » Gry

Ochrona dla kont graczy: Kaspersky Lab na gamescom 2010

W dniach 18-22 sierpnia 2020 r. Kaspersky Lab będzie prezentował się na targach gamescom 2010 w Kolonii. Przedstawimy informacje o aktualnych trendach dotyczących szkodliwego oprogramowania atakującego gry oraz kradzieży tożsamości.

Nasi eksperci z dziedziny bezpieczeństwa IT będą do dyspozycji zwiedzających w Hali 9.1 (stoisko A041) oraz w Hali 5.2 (stoisko H20), oferując informacje na temat aktualnych zagrożeń dla graczy oraz kradzieży tożsamości.

Kaspersky Lab przedstawi swoją aktualną ofertę produktów dla użytkowników domowych. Kaspersky Internet Security 2011, flagowy produkt firmy, wyposażony jest w tryb gracza, który pozwala czerpać nieprzerwaną przyjemność z gry przy włączonym skutecznym rozwiązaniu antywirusowym.

"Kilka lat temu cyberprzestępcy zaczęli handlować wirtualnymi zasobami z gier online" - wyjaśnia Christian Funk, analityk wirusów z Kaspersky Lab, nakreślając krajobraz szkodliwego oprogramowania w sektorze gier. "Dzieje się tak nie bez powodu: sprzedaż takich skradzionych wirtualnych przedmiotów jest niezwykle lukratywna".

Imprezy dla mediów

Podczas śniadania prasowego (środa 18 sierpnia, godz. 10) Christian Funk wystąpi z prezentacją zatytułowaną "Powstanie i upadek oszustw związanych z grami online", w której wyjaśni, dlaczego i w jaki sposób cyberprzestępcy atakują użytkowników gier. Śniadanie prasowe będzie prowadzone w języku angielskim w sali Congress-Centrum Nord. Oferujemy również możliwość przeprowadzenia indywidualnego wywiadu z Christianem Funkiem.

Wieczorem 18 sierpnia Kaspersky Lab i Koch Media zapraszają zarejestrowanych dziennikarzy na Imprezę na Plaży, która rozpocznie się o godz. 20 na Monkey's Island Beach & Boat zlokalizowanej na Konrad-Adenauer-Ufer 31 w Kolonii. To doskonała okazja, żeby odpocząć po pierwszym dniu wystawy w relaksującej atmosferze, biesiadując przy dźwiękach lekkiej muzyki.

Aby umówić się na indywidualny wywiad, zarejestrować swój udział w śniadaniu prasowym lub w Imprezie na plaży, prosimy skontaktować się z działem prasowym Kaspersky Lab Polska: prasa@kaspersky.pl.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.