Firma » Finanse

OFE Aviva CU w Finamo

Finamo, firma doradztwa finansowego, wprowadziła do oferty otwarty fundusz emerytalny - OFE Aviva Commercial Union.

Wdrożenie OFE jest kolejnym krokiem w realizacji strategii Finamo, polegającej na wspieraniu Klienta w kompleksowym zarządzaniu finansami osobistymi.

OFE Aviva Commercial Union jest pierwszym otwartym funduszem emerytalnym w naszej ofercie - mówi Sylwia Drejer, Dyrektor Departamentu Produktów Finamo SA. - Wybraliśmy na początek ten produkt, gdyż jest to duży, stabilny i najbardziej popularny OFE, który zarządza ponad 37 mld zł. To ponad ¼ aktywów wszystkich funduszy emerytalnych w Polsce.

OFE Aviva Commercial Union, dzięki dużej wartości zarządzanych aktywów, wyróżnia niska opłata za zarządzanie. Fundusz osiąga stabilne wyniki inwestycyjne, które mimo obecnego kryzysu  przekraczają poziom inflacji. Jest to możliwe dzięki stosowaniu bezpiecznych strategii inwestycyjnych.

Ponadto aż 97,6  % Klientów OFE Aviva CU ma na swoich rachunkach składki , co jest najlepszym wynikiem na rynku.

Klient wybierając OFE Aviva Commercial Union otrzymuje dostęp do nowoczesnej usługi jaką jest konto on-line, dzięki któremu może śledzić, czy na jego konto wpływają składki i jak rośnie jego kapitał na emeryturę.

ap