Technologie » Komputery

Office 365. Poznaj funkcje, o których być może nie miałeś pojęcia

Kiedy myślisz o Office 365, najprawdopodobniej jednym z pierwszych skojarzeń jest rozbudowany pakiet biurowy z Wordem, Excelem, PowerPointem czy Outlookiem. I słusznie, ale warto wiedzieć trochę więcej na temat pozostałych funkcji, których jest naprawdę sporo.

Oto kilka z nich, o których być może jeszcze nie słyszałeś, a które zdecydowanie warto poznać.

Pakiet biurowy Office jest dostępny w dwóch wersjach. Z pierwszej klienci mogą skorzystać w ramach licencji wieczystej, druga to element usługi Office 365, która oferuje użytkownikom znacznie więcej i dzięki swojej niskiej cenie pozwala na dostęp do nowoczesnych narzędzi organizacjom, które wcześniej nie mogły sobie na to pozwolić.

Dzięki modelowi subskrypcyjnemu użytkownicy zyskują dostęp do funkcji, których podstawowa wersja nie oferuje. Forms, Planner, Sway, Flow czy Stream ułatwiają organizację pracy. Co więcej, Microsoft cały czas rozwija nowe funkcje wspierające codzienne działania użytkowników - podkreśla Daniel Kaczmarczyk, Cloud Sales Director z firmy Senetic, która jest Partnerem Roku Microsoft w segmencie MŚP.
Forms - by w prosty sposób zbierać dane

Zbieranie danych zarówno wewnątrz organizacji, jak i poza nią zajmuje zazwyczaj bardzo dużo czasu i - nie ma co ukrywać - jest żmudną pracą. Bardzo pomocny w takich sytuacjach jest Microsoft Forms - rozbudowane narzędzie, za pomocą którego stworzymy ankietę, formularz, test, kwestionariusz czy quiz. Funkcja pozwala na eksportowanie wyników do Excela, dzięki czemu możemy je analizować i wykorzystywać podczas prezentacji.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://magazynit.pl/rynek-it-kraj/office-365-poznaj-funkcje-o-ktorych-byc-moze-nie-miales-pojecia.html

openmediagroup