Technologie » Komputery

Ogólnopolski dystrybutor dywanów rozwija biznes dzięki ERP Navireo

Marbex – polski importer dywanów z całego świata – przyspiesza rozwój i automatyzuje wiele czasochłonnych procesów wdrażając system ERP Navireo firmy InsERT. Przedsiębiorstwo zyskało m.in. wspólną bazę magazynową i usprawniło komunikację między poszczególnymi działami oraz oddziałami.

Dotychczas Marbex używał, zarówno w centrali, jak i oddziałach, tzw. systemów pudełkowych. Jednak ze względu na niezwykle dynamiczny rozwój, firma potrzebowała bardziej zaawansowanych narzędzi, umożliwiających kompleksowe zarządzanie przedsiębiorstwem oraz zintegrowanie wszystkich procesów i informacji w jednym systemie. Konieczne było także zespolenie 3 oddziałów z platformą internetową B2B. Po analizie dostępnych na rynku rozwiązań, Marbex zdecydował się na wdrożenie Navireo ERP.

Mieliśmy już pozytywne doświadczenia z programami InsERT, więc przejście na Navireo ERP było naturalną koleją rzeczy przy rozroście firmy – mówi Elżbieta Nowak, wiceprezes zarządu Marbex Sp. z o.o. – System przyspieszył naszą pracę, automatyzując wiele czasochłonnych procesów, w tym takich, jak otrzymywanie zamówień od kontrahentów czy przyjmowanie towarów od dostawców. Navireo pozwoliło nam na wdrożenie wielu dedykowanych rozwiązań – dodaje Elżebieta Nowak.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/ogolnopolski_dystrybutor_dywanow_rozwija_biznes_dzieki_erp_navireo.html

openmediagroup