Gospodarka » Bezpieczeństwo

Ogrodzenie Betafence chroni lotnisko w Wilnie

System ogrodzeniowy Fortinet Super zabezpiecza teren lotniska w stolicy Litwy. Wysokiej jakości ogrodzenie Betafence otacza obszar o obwodzie ponad 10 km, zapewniając kompleksową ochronę.

Ogradzanie portu lotniczego w Wilnie przeprowadzono w latach 2013-2014. Głównym wykonawcą była litewska firma Kauno Tiltai, która w czasie prac wykorzystała system dostarczony przez Betafence. W sumie do zabezpieczenia 326 hektarów lotniska wykorzystano ponad 10 km ogrodzenia Fortinet Super.

Fortinet Super - jakość i ochrona

Kauno Tiltai do grodzenia działającego od 1991 roku jako niezależna spółka portu lotniczego wykorzystało siatkę zgrzewaną Fortinet Super o wysokości 1,8 m. Została ona wykonana z ocynkowanego drutu o wymiarach oczka 5,08 x 5,08 cm. Połączono ją za pomocą techniki zgrzewania, a następnie powleczono warstwą tworzywa sztucznego, która zwiększa jego wytrzymałość.

Dodatkowo trwałość systemowi zapewniają słupy Bekaclip z plastikowymi zakończeniami, z kolei klipsy wykonano ze stali nierdzewnej. Wykorzystane techniki gwarantują ogrodzeniu Fortinet Super długowieczność, potwierdzoną 20-letnią gwarancją.

Aby jeszcze dokładniej zabezpieczyć teren lotnika, system zwieńczono drutem kolczastym, uniemożliwiającym przedostanie się na chroniony obszar.

Betafence