Dom » Budownictwo

Okna dopasowane do potrzeb

W siedzibie firmy Roto Frank Okucia Budowlane w Warszawie już po raz trzeci odbyły się specjalne warsztaty przeznaczone dla dziennikarzy z branży budowalnej i okiennej. I tym razem cieszyły się one dużym zainteresowaniem wśród przedstawicieli mediów.

Celem cyklicznych spotkań jest promowanie wiedzy na temat rozwiązań okuciowych oraz możliwości, jakie niesie za sobą ich zastosowanie w oknach.

Warsztaty już po raz kolejny odbyły się w salonie wystawowym Roto, który doskonale prezentuje okno jako kompletny element wyposażenie domu, dopasowany do potrzeb domowników i funkcjonalności poszczególnych pomieszczeń. Nowoczesny sposób prezentacji okuć okiennych i drzwiowych, jaki proponuje firma Roto, daje możliwość przekucia teoretycznej wiedzy w praktyczne wizualizacje, a tym samym lepsze zobrazowanie potrzeb klientów. „Naszym głównym założeniem jest zmiana postrzegania okna przez konsumentów – już nie jako zamknięcia otworu w ścianie, ale funkcjonalnego elementu dostosowanego do indywidualnych wymagań domu i jego mieszkańców. Naszym celem jest, by we współpracy z przedstawicielami mediów, dotrzeć z informacjami do jak największej liczby osób, edukując ich w zakresie funkcjonalności okien oraz dostępnych rozwiązań” – mówi Barbara Ahlers, prezes firmy Roto Frank Okucia Budowlane.
Roto Frank Okucia Budowlane Sp. z o.o. ze 100% udziałem kapitału Roto Frank AG jest jedną z trzech spółek reprezentujących niemiecki koncern w Polsce. Dywizja ta odpowiedzialna jest za dystrybucję okuć do okien i drzwi na terenie Europy Środkowo-Wschodniej. O sukcesie i popularności Roto decydują nie tylko innowacyjne i funkcjonalne rozwiązania, ale i sprawna obsługa, czego przykładem jest magazyn Roto w Warszawie. Na powierzchni magazynowej 2.700 m2 znajduje się ok. 5.100 różnych artykułów umieszczonych na 6500 miejscach paletowych. Średni czas realizacji dostaw to niespełna 2 dni (1,8 dnia), a większość klientów zamawia w ciągu roku aż 440-700 artykułów. Sprawna realizacja zamówień to efekt niezawodnego systemu zarządzania magazynem, w którym towar nieustannie  „rotuje”, czyli produkty wchodzą i wychodzą 11 razy.

Roto Frank Okucia Budowlane Sp. z o.o. • Wał Miedzeszyński 402 • 03-994 Warszawa • Tel.: +48 (022) 567 09 00 do – 04 • Fax: +48 (022) 567 09 09 • info.pl@roto-frank.com

flypr