Firma » Praca

Oprogramowanie MindManager 2020 łączy ludzi, dane i platformy

Oprogramowanie MindManager 2020, służące do wizualnego zarządzania projektami, oferuje aktualizacje najważniejszych funkcji oraz nowe narzędzia pozwalające użytkownikom i zespołom współpracować, mieć kontrolę nad danymi oraz korzystać z różnych platform

Firma Corel przedstawia oprogramowanie MindManager® 2020 dla systemu Windows. Oferuje ono indywidualnym klientom i zespołom zaawansowane możliwości wizualizacji oraz kontroli danych, projektów i zadań. Oferuje bezpośrednią integrację z aplikacjami i platformami, na których bazują firmy, nowy dodatek do współpracy w czasie rzeczywistym, usprawnione narzędzia do zarządzania zasobami upraszczające planowanie projektów, ulepszone funkcje mapowania i wizualizacji, a także nowe możliwości integracji z Excelem. Dzięki oprogramowaniu MindManager wszystkie dane organizacji można zebrać w jednym miejscu, aby uprościć procedury i usprawnić tok pracy.

„Rozproszenie danych i zespołów oraz korzystanie z wielu platform to dla współczesnych specjalistów nieunikniony element codzienności” – mówi Blair Young, starszy dyrektor ds. produktów MindManager. „Jednak związana z tym złożoność wpływa na obniżenie wydajności. Dzięki programowi MindManager 2020 mamy przyjemność zaoferować narzędzia, które pozwalają przyspieszyć rozwój działalności biznesowej, ułatwiając współpracę i eliminując bariery oddzielające ludzi od informacji”.

Wyższy komfort pracy dzięki rozwiązaniom lepszemu powiązaniu ludzi i platform

Nowa funkcja Co-Editing pozwala osobom z różnych zespołów, biur i stref czasowych współpracować w elastycznym środowisku wirtualnym.

Dostępna jako osobny płatny dodatek, funkcja umożliwia użytkownikom inicjowanie spotkań roboczych w czasie rzeczywistym w bezpiecznych sesjach w chmurze.

Do uczestnictwa w założonej przez innego użytkownika sesji Co-Editing nie jest wymagana licencja MindManager.

Nowa aplikacja MindManager Go na urządzenia z systemami iOS i Android pozwala użytkownikom wyświetlać, przeglądać i filtrować mapy według znaczników, ikon i nie tylko.

Nowe narzędzie do przechwytywania MindManager Snap ułatwia przechwytywanie obrazów, linków i notatek tekstowych bezpośrednio z komputera, przeglądarki Chrome lub urządzenia mobilnego. Treści te są bezpiecznie przechowywane w kolejce w chmurze i można je dodawać do map poprzez przeciągnięcie i upuszczenie w aplikacji komputerowej.

Usprawnione narzędzia do wizualizacji i nowe możliwości integracji – pełna kontrola nad danymi

Zbieranie informacji oraz tworzenie map oraz wykresów jest teraz łatwiejsze i bardziej intuicyjne dzięki licznym usprawnieniom wydajności najważniejszych narzędzi do mapowania i wizualizacji. Ulepszenia funkcji tworzenia schematów blokowych ułatwiają przygotowywanie przejrzystych procedur, a w rezultacie płynniejszych toków pracy.

Nowe narzędzie Excel Data Mapper pozwala użytkownikom szybko kategoryzować i analizować dane z programu zaimportowane do map w programie MindManager. W przypadku eksportu zawartości map z programu MindManager do Excela możliwa jest personalizacja struktury, organizacji oraz wyglądu arkusza kalkulacyjnego.

Ulepszone funkcje zarządzania zasobami usprawniające planowanie projektów

Program MindManager 2020 wprowadza funkcję śledzenia kosztów projektu umożliwiającą użytkownikom indywidualnym definiowanie i wyświetlanie kosztów ogólnych na mapach projektów. W przestrzeganiu budżetu pomaga funkcja SmartRules™ wysyłająca automatyczne alerty, gdy koszty przekroczą ustalone wartości.

Do standardowego narzędzia do tworzenia diagramów Gantta w programie MindManager dodano opcję Gantt Pro, dającą użytkownikom indywidualnym nowe możliwości i większą elastyczność działania. Użytkownicy programu MindManager Enterprise mogą oprócz kosztów ogólnych wyświetlać i śledzić również koszty zasobów.

Dostępność

Program MindManager 2020 dla systemu Windows jest już dostępny w następujących językach: angielskim, chińskim, francuskim, hiszpańskim, holenderskim, japońskim, niemieckim i rosyjskim. Funkcja Co-Editing jest dostępna jako osobny, płatny dodatek dla licencji indywidualnych z wykupionym Planem Ochrony Uaktualnień oraz dla klientów Enterprise z aktualną umową na Mindjet Software Assurance and Support (MSA). Zachęcamy do pobrania bezpłatnej, 30-dniowej wersji próbnej ze strony www.mindmanager.com/MyFreeTrial.

Dodatkowe informacje o produkcie i szczegóły dotyczące cen licencji indywidualnych w poszczególnych regionach znajdują się na stronie www.mindmanager.com.

Pakiet MindManager Enterprise obejmuje program MindManager 2020 dla systemu Windows, program MindManager 12 dla komputerów Mac, moduł MindManager Reader (Windows i Mac) oraz aplikację MindManager Server App for SharePoint. Jest dostępny dla zespołów liczących co najmniej pięć osób, oferuje uproszczoną konfigurację administratora oraz możliwości głębokiej integracji z oprogramowaniem Microsoft Office, Project i SharePoint. Dodatkowo nowa funkcja kontrolowania treści pozwala przejąć kontrolę nad uprawnieniami do edycji oraz chronić wrażliwe treści zawarte w mapach.

Do korzyści dla organizacji decydujących się na zakup pakietu MindManager 2020 Enterprise należą: licencjonowanie grupowe, poziomy cenowe, program mechanizmu uaktualnień oraz dedykowane wsparcie techniczne i nie tylko w ramach usług Mindjet Software Assurance and Support (MSA). Więcej informacji na temat pakietu MindManager Enterprise znajduje się na stronie www.mindmanager.com/enterprise.

Aplikacja MindManager Go jest dostępna dla urządzeń z systemami iOSAndroid. Narzędzie MindManager Snap dla przeglądarki Chrome można pobrać ze sklepu Chrome Web Store.

PressOffice