Technologie » Komputery

Oprogramowaniem enova365 w MODEL-ART

ENOVA365Do grona użytkowników systemu enova365, dołączyła firma MODEL-ART sp. z o.o., uznany producent łodzi motorowych o charakterze rekreacyjno-sportowym oraz roboczym.

Zakończyło się właśnie wdrożenie systemu, za które odpowiadał Autoryzowany Partner enova365 – Studio As z Ostródy. System znacząco usprawnił proces zarządzania produkcją i realizowanie zamówień.
Firma MODEL-ART działa na rynku od 1999 roku, dostarczając łodzie zarówno dla dealerów w Polsce jak i zagranicą. Głównym rynkiem zbytu firmy są kraje państw skandynawskich, w których tradycje i zamiłowanie do jachtingu są szczególnie rozwinięte. MODEL-ART projektuje i produkuje łodzie, jest również podwykonawcą elementów laminatowych, modeli, form i innych wyrobów LSP. W związku z dynamicznym rozwojem firma poszukiwała zintegrowanego systemu informatycznego, który pozwoliłby na usprawnienie i przyspieszenie przepływu informacji, a co za tym idzie ograniczenie błędów i poprawę wykonywania analiz.

Wprowadzone rozwiązanie

Analiza przedwdrożeniowa, przeprowadzona przez firmę Studio As, wykazała, że potrzebom MODEL-ART odpowiada system enova365.

Po zapoznaniu się ze specyfiką pracy i oczekiwaniami firmy MODEL-ART zasugerowaliśmy wdrożenie enova365. Jest to system typu ERP oferujący kompleksowe rozwiązania biznesowe obejmujące praktycznie wszystkie obszary działalności i pozwalające na skuteczny dobór takich narzędzi, które najlepiej sprawdzą się w danej firmie. W przypadku firmy MODEL-ART zdecydowaliśmy się na wdrożenie modułów Handel, Kadry i Płace, Księga Handlowa, Księga Inwentarzowa i Produkcja – mówi konsultant i wdrożeniowiec Studia AS, Grzegorz Gwara.

czytaj całość artykułu tutaj:  http://erp-view.pl/erp/oprogramowaniem_enova365_w_model_art.html

openmediagroup