Technologie » Komputery

OPWiK w Otwocku wdraża kompleksowe rozwiązanie IFS dla branży WOD-KAN

Firma IFS, globalny dostawca oprogramowania dla przedsiębiorstw, informuje, że Otwockie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji (OPWiK) Sp. z o.o. wdrożyło kompleksowy system informatyczny obejmujący system IFS Applications™, system billingowy oraz system GIS.

Otwockie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji (OPWiK) Sp. z .o.o. świadczy usługi w zakresie dostarczania wody oraz odbioru ścieków na terenie miasta Otwocka i okolicznych gmin. Liczba gospodarstw domowych zaopatrywanych przez OPWiK w wodę przekracza 5 tys. Przedsiębiorstwo zdecydowało się na wdrożenie systemu IFS Applications w celu zintegrowania i uporządkowania procesów biznesowych.

Przed wdrożeniem rozwiązania firmy IFS w OPWiK używano kilku niezależnych narzędzi IT. Ze względu na brak integracji dotychczasowych rozwiązań informatycznych dostęp do informacji był utrudniony i ograniczał możliwości efektywnego zarządzania. System IFS Applications zapewnił poprawę w zakresie automatyzacji procesów przetwarzania danych oraz obiegu informacji na wszystkich poziomach zarządzania i kontroli.

Źródło: http://www.erp-view.pl/erp/

openmediagroup