Technologie » Komputery

Oracle Academy wzbogaca swoją ofertę o produkty marki Sun

Uczniowie i studenci uzyskają dostęp do dodatkowych, najlepszych w branży technologii.

Oracle Academy poinformował o rozszerzeniu swojej oferty o będące w portfolio Oracle produkty marki Sun, zapewniając uczniom i studentom praktyczny dostęp do jeszcze szerszej gamy czołowych technologii wykorzystywanych dziś przez korporacje i instytucje administracji publicznej z całego świata.

Oracle Academy oferuje szkołom działającym w modelu K-12 (USA, Kanada, Australia), szkołom zawodowym oraz szkołom wyższym kompleksowe zasoby oprogramowania, program kursów, technologie udostępniane w hostingu, szkolenia dla kadry nauczycielskiej i akademickiej, pomoc techniczną oraz bazę wiedzy potrzebną w procesie certyfikacji. Nauczyciele szkolni i akademiccy mogą włączać te zasoby w programy nauczania informatyki i przedmiotów biznesowych, co pozwoli uczniom i studentom zdobywać potrzebne w branży kwalifikacje jeszcze przed rozpoczęciem pracy.

·         Rozszerzona oferta Oracle Academy obejmuje teraz zasoby umożliwiające organizowanie prowadzonych przez instruktorów szkoleń z zakresu produktów Sun oraz prowadzenie kursów online w ramach usługi Oracle University Knowledge Center obejmującej kursy Sun Java Passport i Sun System Administration Passport. Oferowane są też upusty na egzaminy certyfikacyjne.

·         Korzyści te są dostępne w ramach oferowanego przez Oracle Academy programu Zaawansowana informatyka (Advanced Computer Science option), która obejmuje także tematy z zakresu bazy danych Oracle i oprogramowania warstwy pośredniej oraz program kursów dotyczących tych zagadnień.

·         Oferta produktów Sun jest obecnie dostępna we wszystkich krajach świata za wyjątkiem Indii, Korei i Arabii Saudyjskiej. W krajach tych planuje się zaoferować te tematy nieco później w 2010 i 2011 r.

·         Akademia Oracle wspiera obecnie ponad 1 milion uczniów i studentów z 93 krajów.

Wypowiedź towarzysząca

„Firma Oracle systematycznie wzbogaca ofertę swoich produktów, a my cieszymy się, mogąc udostępniać te najnowsze osiągnięcia ogólnoświatowej społeczności szkolnej i akademickiej” ― powiedział Brad Saffer, wiceprezes Oracle ds. społecznych i środowiskowych. „Z naszych doświadczeń wynika, że istnieje duże zapotrzebowanie na specjalistów o zaawansowanych kwalifikacjach biznesowych i informatycznych. Staramy się więc udzielać uczniom i studentom pomocy w zdobywaniu wiedzy i umiejętności niezbędnych do odniesienia sukcesu w dzisiejszej konkurencyjnej gospodarce światowej”.

Informacje dodatkowe

·         Oracle Academy

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą kompletnego, otwartego i zintegrowanego oprogramowania biznesowego oraz zestawów sprzętowych. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle i Java są zarejestrowanymi znakami towarowymi korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Katarzyna.Pilarska@oracle.com