Technologie » Komputery

Oracle Cloud Application Foundation – spójna platforma dla środowisk tradycyjnych i chmurowych

Oracle Cloud Application Foundation umożliwia lepsze udostępnianie aplikacji, uproszczenie operacji dzięki wbudowanym funkcjom zarządzania przetwarzaniem w chmurze oraz szybsze wprowadzanie produktów na rynek dzięki nowoczesnej platformie programistycznej i wbudowanym narzędziom.

Szybsze wprowadzanie na rynek nowych produktów, obniżanie kosztów i zwiększanie produktywności wciąż jest priorytetem dla firm na całym świecie, a wiele z nich stara się osiągnąć te cele za pomocą przetwarzania w chmurze. Oracle Cloud Application Foundation to jednolita platforma do obsługi środowisk tradycyjnych i chmurowych, pomagająca udostępniać aplikacje nowej generacji, uprościć operacje, szybciej wprowadzać na rynek nowe produkty, obniżyć całkowity koszt posiadania i czerpać większe korzyści z posiadanej infrastruktury aplikacji.

Firma Oracle zaprezentowała najnowszą wersję 12c platformy Cloud Application Foundation, która łączy serwer aplikacji i funkcje buforowania danych w pamięci, stanowiąc fundament przetwarzania w chmurze. Platforma Oracle Cloud Application Foundation składa się z serwera Oracle WebLogic Server 12.1.2 i rozwiązania Oracle Coherence 12.1.2.

Platforma Oracle Cloud Application Foundation oraz dodatkowe narzędzia pomagają klientom udostępniać aplikacje nowej generacji przeznaczone dla urządzeń mobilnych za pomocą platformy przetwarzania w chmurze. Pozwalają także uprościć operacje za pośrednictwem funkcji zarządzania przetwarzaniem w chmurze i szybciej wprowadzać na rynek nowe produkty dzięki wbudowanej platformie programistycznej.

Oracle WebLogic - wiodący serwer aplikacji, mający udział w rynku w wysokości 40,7% (1) i zapewniający firmie Oracle pozycję lidera w tej kategorii - oraz Oracle Coherence, najlepszy w branży produkt w zakresie narzędzi buforujących dane w pamięci, sprawiają, że platforma Cloud Application Foundation jest najlepszą na rynku platformą do obsługi środowisk tradycyjnych i środowisk przetwarzania w chmurze.

Rozwiązanie Oracle Enterprise Manager 12c wersja 3 oferuje wszechstronne funkcje zarządzania chmurą na platformie Oracle Cloud Application Foundation. Pozwalają one obniżyć złożoność zarządzania cyklem życia środowisk chmury prywatnej o ponad 80 procent, zapewnić maksymalną kontrolę usług związanych z aplikacjami biznesowymi oraz diagnozować problemy dotyczące oprogramowania warstwy pośredniej nawet 4 razy szybciej.

Więcej informacji technicznych na temat Oracle Cloud Application Foundation można znaleźć w oryginalnej informacji prasowej TUTAJ.

„Chmura staje się dla przedsiębiorstw kluczowym czynnikiem umożliwiającym szybsze wprowadzanie na rynek nowych produktów, obniżenie kosztów i zwiększenie produktywności. Platforma Oracle Cloud Application Foundation to jednolita platforma do obsługi środowisk tradycyjnych i środowisk przetwarzania w chmurze, dzięki której klienci mogą wykorzystać swoje dotychczasowe inwestycje w Oracle WebLogic oraz Oracle Coherence i przejść na przetwarzanie w chmurze w tempie dopasowanym do swoich potrzeb biznesowych" - powiedział Cameron Purdy, wiceprezes Oracle ds. rozwoju.

Oracle