Technologie » Komputery

Oracle Financial Services Software udostępnia nową wersję rozwiązania Oracle Mantas Fraud

Oprogramowanie Oracle Mantas Fraud ułatwia wykrywanie oszustw, wspomagając instytucje finansowe w walce z coraz bardziej wyrafinowanymi przestępstwami finansowymi.

Firma Oracle Financial Services Software poinformowała o udostępnieniu nowej wersji oprogramowania Oracle Mantas Fraud.

Wersja ta oferuje funkcje, które pozwolą instytucjom finansowym przygotować się na wyzwania spowodowane globalizacją i postępującym zaawansowaniem technologicznym po stronie organizacji przestępczych, a także bardziej rygorystycznymi wymaganiami prawnymi.

Inaczej niż w przypadku systemów lokalnych, które nie zapewniają monitorowania różnych kanałów, oprogramowanie Oracle Mantas Fraud oferuje zintegrowany przegląd kont, klientów i obszarów działalności. Pozwala to na wczesne wykrywanie schematów oszustw i przestępstw finansowych, a także poprawia możliwości zapobiegania stratom i umożliwia ich ograniczanie.

Rozwiązanie Oracle Mantas Fraud jest częścią pakietu Oracle Mantas zawierającego aplikacje do zapobiegania przestępstwom finansowym i zarządzania zgodnością z przepisami – takie, jak Oracle Mantas Anti-Money Laundering, Fraud, Know Your Customer, Broker Compliance i Trading Compliance.

Rozszerzenia umożliwiające poprawę i przyspieszenie procesu wykrywania oszustw

• Wbudowane scenariusze wykrywające w sposób bardziej wszechstronny główne rodzaje oszustw, w tym kradzieże tożsamości, przejęcia kont, oszustwa związane z czekami i wpłatami, oszustwa popełniane przez pracowników i osoby powiązane, oszustwa związane z kartami płatniczymi, płatnościami elektronicznymi i działalnością online.
  • Inteligentna korelacja ostrzeżeń i zdarzeń z różnych kanałów z lokalnymi rozwiązaniami do zapobiegania oszustwom, co ma na celu wykrywanie zmiennych zachowań i wzorców wskazujących na działania przestępcze.
  • Możliwość pracy w czasie rzeczywistym, dzięki integracji z oprogramowaniem Oracle Adaptive Access Manager i Oracle Complex Events Processing.
  • Ulepszone możliwości wizualizacji i wykrywania korelacji, zapewniające bardziej wydajną identyfikację złożonych schematów oszustw.

Informacje o ofercie Oracle Analytics for Financial Services

Oracle Analytics for Financial Services to kompletna i w pełni zintegrowana oferta rozwiązań analitycznych z zakresu zarządzania ryzykiem i wydajnością, zgodnością z przepisami oraz informacjami o klientach. Oferta ta jest oparta na wspólnej infrastrukturze analitycznej składającej się z ujednoliconego modelu danych dotyczących usług finansowych, wspólnych formuł obliczeń analitycznych oraz najlepszej w branży platformy analitycznej Oracle Business Intelligence. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w serwisie internetowym Oracle Analytics for Financial Services.

Informacje o firmie Oracle Financial Services Software Limited

Firma Oracle Financial Services Software Limited (zwana „Oracle Financial Services Software”) jest podmiotem zależnym, w którym Korporacja Oracle posiada większościowe udziały. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.oracle.com/financialservices.

Informacje dodatkowe

·  Oracle Financial Services Software w rankingach OpRisk & Compliance

·  Oracle wyróżniony przez czytelników Waters Magazine

·  Oracle w Sektorze Finansowym

Od ponad 32 lat Oracle pozostaje w ścisłej czołówce pod względem innowacyjności, zaś jej rozwiązania informatyczne zmieniają sposób prowadzenia biznesu przez firmy na całym świecie. Aby poznać najnowsze technologie Oracle, odwiedź stronę "Innovation Showcase" (oracle.com/innovation) która będzie aktywna przez 100 dni poprzedzające termin konferencji Oracle OpenWorld.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle