Technologie » Komputery

Oracle inauguruje konferencję Oracle OpenWorld 2011

Na konferencji zaprezentowane zostaną najnowsze, innowacyjne osiągnięcia technologiczne i produkty firmy Oracle, a także wizje i strategie rozwoju produktów, udane wdrożenia u klientów oraz najlepsze procedury w zakresie serwisowania i aktualizacji.

Firma Oracle powitała ponad 45 tys. gości, którzy przybyli na odbywającą się w San Francisco konferencję Oracle OpenWorld 2011.

Ta największa w branży impreza przeznaczona dla programistów, klientów i partnerów firmy Oracle będzie trwać pięć dni. Będą to dni pełne szkoleń oraz prezentacji zapewniających wgląd w strategie i plany firmy Oracle w zakresie rozwoju oprogramowania, sprzętu i specjalistycznych systemów służących do kompleksowej optymalizacji działalności biznesowej.

Ponadto w tzw. „Strefie" (Zone) odbywać się będzie równolegle konferencja JavaOne 2011, w ramach której będą prowadzone szkolenia, sesje praktyczne oraz inne atrakcyjne zajęcia przeznaczone dla społeczności programistów. „Strefa" to obszar obejmujący kilka położonych w San Francisco hoteli, w tym hotele Nikko, Hilton i Parc 55.

Odbywająca się w Centrum konferencyjnym Moscone konferencja Oracle OpenWorld gości w tym roku uczestników z ponad 117 krajów i przyniesie gospodarce obszaru metropolitalnego Bay Area ponad 100 mln USD.

Na uczestników konferencji czekają m.in.:

• ponad 2000 sesji szkoleniowych;
  • ponad 475 wystaw przygotowanych przez partnerów;
  • niemal 400 pokazów produktów Oracle;
  • wydarzenia towarzyskie, w tym impreza Oracle Appreciation Event.

Program tegorocznej imprezy obejmuje również:

• wystąpienia przedstawicieli liderów branży - firm takich jak Oracle, Cisco, Dell, EMC i Infosys - w czasie których przedstawią nowe koncepcje technologiczne oraz ich wpływ na branżę informatyczną, a także zapewniane przez nie możliwości dalszego innowacyjnego rozwoju;
  • sesje i bloki tematyczne poświęcone systemom serwerowym i systemom pamięci masowej - oferują one klientom i partnerom możliwość uczestniczenia w ponad 100 sesjach na tematy takie jak: przetwarzanie na serwerach z procesorami SPARC, zapewniająca wysoką jakość usług technologia Pillar przeznaczona dla środowisk Oracle, innowacje w systemach Oracle Solaris i Oracle Linux, a także rozwiązania do wirtualizacji na platformach SPARC i x86 firmy Oracle;
  • 18 sesji branżowych z ekspertami ds. produktów Oracle i liderami branży, którzy omówią plany firmy Oracle dotyczące realizacji strategii biznesowych w różnych obszarach;
  • sesje poświęcone aplikacjom, bazie danych i oprogramowaniu warstwy pośredniej, podczas których zaprezentowane zostaną wizje i strategie rozwoju produktów firmy Oracle, udane wdrożenia u klientów oraz najlepsze procedury w zakresie serwisowania i aktualizacji produktów zserii Oracle Applications;
  • Oracle Powers the Cloud - blok tematyczny obejmujący ponad 20 sesji i15 demonstracji poświęconych przetwarzaniu w chmurze, zapewniający dogłębny wgląd w kompleksową strategię i w zintegrowane produkty firmy Oracle do obsługi chmur prywatnych i publicznych.

Oracle