Technologie » Komputery

Oracle integruje zabezpieczenia mobilne z platformą Identity and Access Management

Oracle wprowadził ważne aktualizacje do rozwiązania Oracle Identity Management, które umożliwia przedsiębiorstwom bezpieczne zarządzanie dostępem do aplikacji mobilnych, chmurowych i lokalnych za pomocą wspólnego, łatwego w użyciu interfejsu.

W miarę jak korporacyjne środowiska IT stają się coraz bardziej złożone, a liczba zagrożeń wzrasta, przedsiębiorstwom coraz bardziej zależy na tym, aby zapewnić bezproblemowy i bezpieczny dostęp do szerokiej gamy aplikacji z poziomu coraz większej liczby urządzeń. Najnowsza wersja rozwiązania Oracle Identity Management 11gR2 pomaga w uproszczeniu i usprawnieniu tego procesu dzięki integracji aplikacji Enterprise Mobility Management z pakietem rozwiązań Oracle Identity Management. Po tej integracji zabezpieczenia mobilne oraz funkcje zarządzania tożsamością i zgodnością z przepisami są dostępne na jednej skonsolidowanej platformie.

Dzięki integracji funkcji zarządzania mobilnością z rozwiązaniem Oracle Identity Management przedsiębiorstwa mogą teraz zapewnić swoim pracownikom mobilnym bezpieczeństwo, a także możliwości takie jak zarządzanie urządzeniami, aplikacjami i treściami mobilnymi oraz tożsamością użytkowników. Rozwiązanie Oracle wyróżnia się zaawansowanymi funkcjami jednokrotnego logowania i uwierzytelniania kontekstowego.

Oracle wprowadził również nowe funkcje zarządzania tożsamością, ułatwiające klientom zapewnienie zgodności z przepisami, np. funkcje w zakresie podziału obowiązków i zarządzania pełnym cyklem życia ról. Dzięki dodaniu nowych funkcji zarządczych do platformy IdM, Oracle umożliwia przedsiębiorstwom obniżenie kosztów zarządzania systemem oraz kosztów jego wdrożenia i długoterminowego serwisowania.

Oracle