Technologie » Komputery

Oracle przedstawia pakiet Oracle Enterprise Content Management Suite 11g

Oracle oferuje najwyższą w branży wydajność, nowoczesne rozwiązania do integracji komputerów biurkowych oraz unikatowe, otwarte rozwiązanie do zarządzania treściami internetowymi.

Firma Oracle poinformowała o wprowadzeniu do oferty pakietu Oracle Enterprise Content Management Suite 11g ― kompleksowego, zintegrowanego i wydajnego rozwiązania do zarządzania treściami ― które pomoże przedsiębiorstwom zwiększyć wydajność, obniżyć koszty i podnieść poziom bezpieczeństwa treści.

Pakiet Oracle Enterprise Content Management Suite 11g jest elementem platformy Oracle Fusion Middleware. W jego skład wchodzą rozwiązania Oracle Universal Content Management 11g i Oracle Universal Records Management 11g, które zostały właśnie wprowadzone do oferty, oraz rozwiązania Oracle Imaging and Process Management 11g i Oracle Information Rights Management 11g, które zaprezentowano w lutym 2010 r.

Pakiet Oracle Enterprise Content Management Suite 11g zapewnia najwyższą w branży wydajność i skalowalność. Jego ujednolicone repozytorium zapewnia obsługę aplikacji przetwarzających duże ilości treści, takich jak aplikacje do przetwarzania faktur, oraz aplikacji udostępniających duże ilości treści - takich jak serwisy do obsługi handlu elektronicznego.

Pakiet upraszcza wdrażanie i oferuje większą funkcjonalność dzięki uniwersalnemu modułowi instalacyjnemu oraz fabrycznej integracji z Oracle Enterprise Manager 11g i aplikacjami biznesowymi Oracle oraz z elementami platformy Oracle Fusion Middleware.

Nowe rozszerzenia zapewniają łatwość obsługi oraz pomagają wdrożyć zarządzanie treściami poprzez udostępnienie następujących możliwości:

·         Rozwiązania do integracji komputerów biurkowych ― narzędzia te zwiększają efektywność poprzez zapewnienie dostępu do informacji o przepływie pracy oraz do zapamiętanych wyników wyszukiwań za pomocą programu Microsoft Windows Explorer. Oferują też możliwość edycji zarządzanych treści, porównywania zarządzanych dokumentów oraz wstawiania łączy bezpośrednio z pakietu Microsoft Office.

·         Otwarte zarządzanie treściami internetowymi ― jest to innowacyjne podejście do wbudowywania możliwości opracowywania, projektowania i prezentacji treści internetowych w różnego typu serwisy internetowe, portale (w tym w Oracle WebLogic Portal) i aplikacje internetowe.

Oracle Universal Records Management 11g to skalowalny system do zarządzania rejestrami elektronicznymi i fizycznymi, posiadający certyfikat DoD 5015.2 w wersji 3. Kluczowe, nowe rozszerzenia zaspokajają potrzeby przedsiębiorstw poprzez zapewnienie następujących możliwości:

·         Usprawnienie dostępu ― zapewniono dostęp do treści z dowolnego miejsca w przedsiębiorstwie oraz umożliwiono natychmiastowe udostępnianie treści z różnych systemów i aplikacji, a także ich zachowywanie i wykrywanie.

·         Ułatwienie obsługi ― zapewniono użytkownikom biznesowym lepszy wgląd w treści za pomocą uaktualnionego interfejsu do zarządzania rejestrami fizycznymi, konsoli do zarządzania rejestrami oraz elastyczniejszego i pełniejszego raportowania.

·         Zapewnienie wykrywania w czasie rzeczywistym oraz obsługa rozwiązań do archiwizacji innych producentów.

Informacje dodatkowe ·  Oracle Enterprise Content Management Suite 11g Launch - webcast

·  Oracle Enterprise Content Management Suite 11g Launch Center

·  Oracle Open Web Content Management

·  Oracle Content Management ·  Oracle Content Management – raporty analityków

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą kompletnego, otwartego i zintegrowanego oprogramowania biznesowego oraz zestawów sprzętowych. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle i Java są zarejestrowanymi znakami towarowymi korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle Polska na Facebooku