Technologie » Komputery

Oracle przedstawia rozwiązanie Oracle Financial Services Revenue Management and Billing for Banking

Oracle Financial Services Revenue Management and Billing for Banking, to wszechstronne, konfigurowalne rozwiązanie, które pozwala instytucjom finansowym usprawniać cały proces zarządzania przychodami.

Aplikacja ta stanowi dla banku w pełni zintegrowaną platformę zarządzania rozliczeniami i należnościami. Oferuje ona bogate funkcje zabezpieczeń i kontroli; zawiera także wbudowany wszechstronny pakiet do obsługi należności.

Rozwiązanie Oracle Financial Services Revenue Management and Billing for Banking ułatwia instytucjom finansowym obliczanie przychodów i wystawianie faktur przy zróżnicowanej ofercie produktów i indywidualnie określanych warunkach umów z klientami.

Aplikacja pozwala wygenerować dane wyjściowe w formatach zgodnych z różnymi obsługiwanymi standardami elektronicznymi, takimi jak np. TWIST.

Ograniczenie strat w zakresie przychodów opartych na opłatach oraz lepsza przejrzystość przychodów

• Rozwiązanie Oracle pozwala instytucjom efektywniej określać wartość posiadanych umów z klientami oraz szybciej wprowadzać nowe produkty z zastosowaniem elastycznych opcji cennika i upustów.
  • Aplikacja umożliwia opracowywanie przez instytucje odpowiednich mechanizmów kontroli i ułatwia proces raportowania problemów prowadzących do spadku przychodów. Może być również wykorzystana do tworzenia i testowania modeli w celu określenia potencjalnych zysków dla określonych produktów.
  • Rozwiązanie Oracle Financial Services Revenue Management and Billing for Banking może pomóc bankom ograniczyć liczbę aplikacji stosowanych do obsługi rozliczeń w różnych obszarach przedsiębiorstwa, dzięki czemu wyeliminowane zostaną procesy biznesowe powielane przez różne oddziały i generujące dodatkowe koszty IT.
  • Aplikacja posiada funkcje konsoli, która zapewnia bankom możliwość monitorowania transakcji w czasie rzeczywistym i dostarcza ich pracownikom przydatne informacje, co przekłada się na wyższą jakość obsługi klienta.
  • Oracle Financial Services Revenue Management and Billing for Banking opiera się na sprawdzonej, skalowalnej architekturze stosowanej w instytucjach obsługujących ogromne liczby klientów, o złożonych wymaganiach w zakresie rozliczeń i zróżnicowanych ofertach produktów.

Informacje dodatkowe

Od ponad 32 lat Oracle pozostaje w ścisłej czołówce pod względem innowacyjności, zaś jej rozwiązania informatyczne zmieniają sposób prowadzenia biznesu przez firmy na całym świecie. Aby poznać najnowsze technologie Oracle, odwiedź stronę "Innovation Showcase" (oracle.com/innovation) która będzie aktywna przez 100 dni poprzedzające termin konferencji Oracle OpenWorld.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle