Technologie » Komputery

Oracle przedstawia rozwiązanie Oracle Higher Education Constituent Hub

Firma Oracle poinformowała o udostępnieniu rozwiązania Oracle Higher Education Constituent Hub, kontynuując w ten sposób działania zmierzające do zaspokojenia potrzeb najważniejszych branż w zakresie zarządzania danymi podstawowymi (Master Data Management — MDM).

Produkt Oracle Higher Education Constituent Hub pozwala instytucjom edukacyjnym tworzyć kompletne, scentralizowane systemy obejmujące dane z wszystkich obszarów ich działalności, czyli na temat: kandydatów, studentów, absolwentów, kadry naukowej, sponsorów i pracowników.

Nowa wersja stanowi scentralizowane źródło informacji o różnych obszarach funkcjonowania, dzięki czemu wpływa na poprawę jakości danych i pozwala uczelniom wyższym wykonywać specyficzne dla tej branży zadania, takie jak rekrutacja, pozyskiwanie funduszy i utrzymania studentów. Jednocześnie umożliwia obniżenie kosztów związanych z systemami informatycznymi i usprawnienie ich funkcjonowania.

Jako rozwiązanie MDM dostosowanie do specyficznych potrzeb instytucji edukacyjnych produkt ten pozwala użytkownikom obniżać koszty związane z systemami informatycznymi i skrócić okresy wdrażania rozwiązań dzięki wyeliminowaniu potrzeby tworzenia systemów na zamówienie.

Dokładne dane na temat różnych obszarów działalności dają użytkownikom lepszy wgląd w informacje dotyczące wszystkich podmiotów powiązanych z działalnością danej instytucji, ich związków oraz sposobów kontaktu z nimi. Informacje takie przekładają się na znaczne zwroty z inwestycji w następujących obszarach:

·         Lepsze kontakty z podmiotami powiązanymi — wsparcie kampanii rekrutacyjnych i gromadzenia środków, przy jednoczesnym zwiększeniu zainteresowania ofertą uczelni i poprawie wskaźnika utrzymania studentów.

·         Poprawa bezpieczeństwa — wysoka jakość danych ułatwia zarządzanie informacjami o postępowaniu w sytuacjach awaryjnych, pozwala zapewnić studentom jednorodny system zarządzania tożsamościami i daje wgląd w relacje podmiotów z systemem sądowniczym, instytucjami doradczymi i usługodawcami medycznymi.

·         Elastyczność systemów informatycznych — pozwala obniżyć koszty integracji dzięki szybszym i efektywniejszym procesom wdrażania systemów informacji o studentach i systemów kadrowych. Umożliwia też wycofanie z użycia skomplikowanych, kosztownych systemów stosowanych wcześniej.

Informacje dodatkowe

·  Oracle Master Data Management

·  Oracle Higher Education Constituent Hub

Od ponad 32 lat Oracle pozostaje w ścisłej czołówce pod względem innowacyjności, zaś jej rozwiązania informatyczne zmieniają sposób prowadzenia biznesu przez firmy na całym świecie. Aby poznać najnowsze technologie Oracle, odwiedź stronę "Innovation Showcase" (oracle.com/innovation) która będzie aktywna przez 100 dni poprzedzające termin konferencji Oracle OpenWorld.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle