Technologie » Komputery

Oracle udostępnia pakiet Application Testing Suite 9.0

Firma Oracle poinformowała o udostępnieniu pakietu Oracle Application Testing Suite 9.0. Jest to najbardziej rozwinięte spośród dostępnych w branży, otwarte i zintegrowane rozwiązanie do testowania aplikacji Oracle, aplikacji internetowych i opartych na architekturze SOA.

Pakiet Oracle Application Testing Suite zawiera OpenScript, nową, opartą na technologii Java, zintegrowaną platformę skryptów testowych do automatycznego wykonywania testów obciążeniowych i funkcjonalnych.

Oprócz tego nowe oprogramowanie oferuje rozszerzone możliwości testowe dla Oracle Applications dzięki nowym akceleratorom testów do pakietu Oracle E-Business Suite i rozbudowanym akceleratorom do systemu Oracle Siebel CRM.

Pakiet Oracle Application Testing Suite, kluczowy składnik pakietu produktów do zarządzania jakością aplikacji Oracle Enterprise Manager, stanowi zintegrowane rozwiązanie do przeprowadzania testów obciążenia, testów funkcjonalnych i testów zarządzania, co pozwala klientom dokładnie testować aplikacje wraz z infrastrukturą podstawową i zapewniać w ten sposób optymalną jakość, skalowalność i dostępność jeszcze na etapie poprzedzającym wdrożenie.

Czuwanie nad jakością i wydajnością pakietów aplikacji, aplikacji internetowych oraz aplikacji opartych na architekturze SOA to jedno z trudniejszych zadań stojących przed menedżerami działów biznesowych i informatycznych, którzy nieustannie napotykają wyzwania związane z nowymi wdrożeniami i koniecznością częstych aktualizacji oprogramowania.

W odpowiedzi na te potrzeby pakiet Oracle Application Testing Suite 9.0 oferuje:

·         Nowe akceleratory do pakietu Oracle E-Business Suite. Zapewniają one wszechstronną obsługę zautomatyzowanych testów funkcjonalnych i testów obciążenia aplikacji z pakietu Oracle E-Business Suite (wersje 11.10 i 12). Użytkownicy mają możliwość tworzenia skryptów testowych, które automatyzują interfejsy aplikacji internetowych i Oracle Forms.

·         Nową platformę skryptową w technologii Java OpenScript. Zintegrowana platforma skryptowa służy do tworzenia zautomatyzowanych testów funkcjonalnych i obciążeniowych. Rozwiązanie jest składnikiem oprogramowania Oracle Functional Testing i oferuje przedsiębiorstwom nadzwyczajną elastyczność wynikającą z połączenia intuicyjnego, graficznego interfejsu skryptowego z zaawansowanym, opartym na technologii Eclipse zintegrowanym środowiskiem programowania Java.

·         Rozbudowane akceleratory do systemu Siebel CRM. Akceleratory z pakietu Application Testing Suite do aplikacji Siebel CRM były dostępne na rynku już wcześniej. W najnowszej wersji akceleratory rozszerzono w sposób umożliwiający korzystanie z nowej platformy OpenScript.

Informacje dodatkowe

·  Oracle Application Testing Suite

·  Oracle Enterprise Manager

·  Unisphere Research: Performance Under Pressure

Pakiet Oracle Enterprise Manager jest wszechstronną serią produktów do zarządzania aplikacjami i infrastrukturą informatyczną. Zawiera wbudowane funkcje zarządzania zestawem aplikacji przedsiębiorstwa, obejmującym oprogramowanie i systemy firmy Oracle oraz innych producentów, w tym aplikacje użytkowe, oprogramowanie warstwy pośredniej, bazy danych i infrastrukturę wirtualną.

Od ponad 32 lat Oracle pozostaje w ścisłej czołówce pod względem innowacyjności, zaś jej rozwiązania informatyczne zmieniają sposób prowadzenia biznesu przez firmy na całym świecie. Aby poznać najnowsze technologie Oracle, odwiedź stronę "Innovation Showcase" (oracle.com/innovation) która będzie aktywna przez 100 dni poprzedzające termin konferencji Oracle OpenWorld.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle