Technologie » Komputery

Oracle uruchamia obsługę pakietu Oracle JD Edwards EnterpriseOne na tablecie Apple iPad

Oracle jako pierwszy dostawca rozwiązań korporacyjnych oferuje kompleksowy pakiet aplikacji z pełną obsługą na tablecie iPad.

Dążąc do zaspokojenia rosnących potrzeb pracowników mobilnych, firma Oracle poinformowała w czasie trwania konferencji Oracle OpenWorld o zapewnieniu obsługi pakietu Oracle JD Edwards EnterpriseOne na tablecie Apple iPad.

Dzięki zapewnieniu klientom dostępu w dowolnym miejscu i o dowolnej porze do aplikacji JD Edwards EnterpriseOne oraz do związanych z nimi danych z poziomu intuicyjnego interfejsu użytkownika tabletu iPad, firma Oracle stała się pierwszym i jedynym producentem, który zapewnia obsługę tego kompleksowego pakietu na tym urządzeniu.

Chcąc zaspokoić specyficzne potrzeby pracowników, którzy regularnie wykonują prace serwisowe w terenie, firma Oracle udostępniła aplikację Field Service Work Order na tablet iPad. Klienci korzystający z JD Edwards EnterpriseOne w wersji 9.0 mogą już pobrać tę aplikację przez Internet.

Dla klientów korzystających z pakietu JD Edwards EnterpriseOne w wersji 8.12 lub 9.0 nowe funkcje mobilne są już dostępne w ramach standardowej usługi serwisowej - można je pobrać poprzez zwykłą aktualizację oprogramowania JD Edwards EnterpriseOne Tools.

Najważniejsze funkcje pakietu JD Edwards EnterpriseOne na tablet iPad:

• Rozszerzony interfejs użytkownika tabletu iPad z obsługą dodatkowych, specyficznych dla aplikacji gestów, umożliwiający intuicyjne i efektywne interakcje.
  • Wrażliwość na kontekst, która pozwala zminimalizować liczbę niezbędnych dotknięć ekranu dzięki wyświetlaniu na ekranie dotykowym klawiatury właściwej dla specyficznych zadań wprowadzania danych przez użytkownika.
  • Wyspecjalizowane funkcje dostosowane do potrzeb serwisantów terenowych, w tym natychmiastowy dostęp do ważnych załączników, podręczników technicznych idokumentacji zleceń, a także dostęp za jednym dotknięciem do serwisu Google Maps w celu uzyskania wskazówek co do kierunku marszruty.
  • Obsługa standardowych zabezpieczeń i funkcji instalacyjnych, aby umożliwić bezproblemowe wdrażanie aplikacji mobilnych.

Oracle