Technologie » Komputery

Orlen ponownie wybrał Wolę Info

Wola Info podpisała umowę na dostawę serwerów i macierzy dla PKN Orlen. Wartość kontraktu wynosi ponad 7 mln zł, zaś zamówienie będzie zrealizowane w ciągu 4 tygodni.

– Jest to kolejny kontrakt z PKN Orlen, który świadczy o zadowoleniu klienta z wykonanych usług.

Mamy nadzieję, że nasze doświadczenie w projektach dla sektora przemysłowego będzie użyteczne dla jednej z największych w Europie korporacji przemysłu naftowego – podkreśla Piotr Majcherkiewicz, prezes Wola Info S.A.

Warszawska spółka dostarczy zaplecze sprzętowe niezbędne dla kluczowych dla klienta systemów informatycznych. Platforma sprzętowa dostarczona przez Wolę Info będzie wykorzystana w budowie środowiska dla systemu SAP.

Przypomnijmy, że w grudniu zeszłego roku Wola Info dostarczyła dla PKN Orlen sprzęt informatyczny o wartości ponad 9,3 mln zł. Wcześniej zrealizowała projekt dotyczący rozwiązania wspomagającego zarządzanie usługami IT. Do grona klientów spółki z sektora przemysłowego należą również KGHM, PGNiG i RWE Stoen.

Wola Info S.A.