Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Oryginalny prezent na Pierwszą Komunię

Wielkimi krokami zbliża się majowy okres Pierwszych Komunii Świętych. Dla wielu osób jest to również czas poszukiwania trafnego prezentu, który ucieszy i zaskoczy obdarowane dziecko, a nie będzie przy tym znacznie uszczuplał rodzinnego budżetu.

Jedną z propozycji, która zadowoli małych miłośników nowych technologii, jest pojazd zdalnie sterowany. Zabawa modelem RC (ang. Remote Control) jest znakomitym rozwiązaniem, które ma szanse odciągnąć dziecko od siedzenia przed telewizorem.

Wraz z nadejściem pierwszych ciepłych dni majowych rozpoczyna się jeden z najgorętszych okresów dla poszukiwaczy trafionego prezentu dla dziecka, które niebawem będzie obchodziło uroczystość Pierwszej Komunii Świętej. Niestety, jak wiadomo, nie jest łatwo zadowolić dzieci, które w skomputeryzowanym świecie oczekują najnowocześniejszych, często bardzo drogich gadżetów elektronicznych. Rodzice poszukują z kolei czegoś oryginalnego, do tego w rozsądnej cenie. Nie może to więc być typowy i oklepany prezent, jak rower, hulajnoga czy zegarek. Warto w takim razie zastanowić się nad kompromisem, który połączy nowoczesną technikę oraz przystępną cenę i nie sprawi zawodu obdarowanemu dziecku.

Jedną z alternatyw podarunku, który z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybrednych, jest model zdalnie sterowany. Zabawki kierowane za pomocą radia są ponadto sprawdzonym pomysłem na odciągnięcie dziecka od komputera. Tego typu pojazd to znakomity pomysł na wspólną zabawę w rodzinnym gronie podczas ciepłych dni. Do tego, zakup modelu nie wiąże się z dużym wydatkiem. Na samochód dla początkujących trzeba przeznaczyć ok. 300 zł. Natomiast podstawową wersję helikoptera można znaleźć już od 100 zł.

Modele zdalnie sterowane to nie tylko doskonały pomysł na jednorazowy prezent na Komunię dla dziecka. Samochód i helikopter staną się z pewnością hitem podczas grilla z rodziną czy na pikniku na świeżym powietrzu. Z naszego doświadczenia wynika, że ojcowie, którzy kupili zabawkę swojemu dziecku, często wracają do nas, aby nabyć większą wersję pojazdu dla siebie. Wzajemne wyścigi w rodzinnym gronie to przecież tylko jedna z opcji zabawy modelami RC - mówi Krzysztof Cielma, CEO NitroTek.

Z powodu wzmożonego zainteresowania modelami RC w okresie przedkomunijnym, firma NitroTek wprowadziła specjalną promocję polegającą udzielaniu zniżek przy składaniu zamówień przedsprzedażnych. Pozwala ona na zakup wybranego modelu z upustem nawet do 100 zł. Oferta obejmuje pojazdy RC - samoloty, samochody, helikoptery oraz łodzie dedykowane początkującym.

Więcej szczegółów na temat promocji, a także pełną ofertę można znaleźć na stronie www.nitrotek.pl

klok