Dom » Wnętrza

Ostrze na miarę potrzeb, czyli noże specjalistyczne marki Gerpol

Poczuć się jak profesjonalny kucharz we własnej kuchni? Niczym prawdziwy specjalista, bez problemu, poradzić sobie z każdym, nawet najbardziej skomplikowanym, kuchennym zadaniem? To możliwe, jeśli tylko mamy pod ręką specjalistyczne noże marki Gerpol.

Często mówi się, że jeśli coś jest uniwersalne, to nie sprawdzi się dobrze w skomplikowanych zadaniach. Dlatego właśnie producenci skłaniają się ku specjalizacji wytwarzanych produktów, by dostosować je jak najbardziej odpowiednio do zróżnicowanych potrzeb odbiorców. Proszki do prania ubrań w różnym kolorze, środki czyszczące skategoryzowane według rodzaju pomieszczenia, patelnie dopasowane do przyrządzanych dań. Nie inaczej jest w przypadku noży. Jeśli zależy nam na idealnym dostosowaniu ostrza do rodzaju kuchennego wyzwania, warto sięgnąć po noże specjalistyczne oferowane przez markę Gerpol.

Skrojone na miarę

Widząc plasterki szynki pokrojone niemalże od linijki, pierwsze co przychodzi na myśl to profesjonalna krajalnica. Jednak prawdziwi szefowie kuchni za podstawowe narzędzie swojej pracy uznają nóż – idealnie dobrany kształt ostrza w połączeniu z doświadczeniem i wprawioną ręką pozwala uzyskać tak niewiarygodny efekt. Noże bufetowe marki Gerpol dzięki nieskazitelnie gładkiej powierzchni ostrza, wysokiej jakości stali nierdzewnej X46Cr13, doskonałemu wyważeniu i solidnej, pewnie leżącej w dłoni rękojeści pomagają w krojeniu równych plastrów wędlin, pieczeni czy innych potraw mięsnych. Ich zastosowanie jest jednak znacznie szersze – za  sprawą zaokrąglonej końcówki i długiego, równego ostrza równie dobrze sprawdzą się w przypadku wykańczania tortów lub innych wypieków. Bardzo dobre parametry materiałów użytych do produkcji zapewniają długą żywotność noża i wysoką jakość cięcia, bez konieczności częstego ostrzenia. Producent oferuje noże bufetowe w trzech rozmiarach – 25 cm, 30 cm i 35 cm.

Profesjonalna obróbka mięsa

Coraz częściej zwraca się uwagę na wartości odżywcze i jakość wybieranych produktów spożywczych. Między innymi z tego względu na popularności zyskują produkty eko, uprawiane naturalnie i przetworzone w jak najmniejszym stopniu. Wiele osób woli we własnym zakresie przygotować mięso, by następnie poddać je dalszej obróbce. Wbrew pozorom nie jest to proces łatwy – zwykły nóż może się nie sprawdzić. W tym przypadku pomocne okażą się noże masarskie i rzeźnicze marki Gerpol, które przeznaczone są zarówno dla profesjonalistów, jak i dla osób, które cenią sobie wyspecjalizowane produkty najwyższej jakości. Zróżnicowane rozmiary oraz kształt ostrzy pozwalają dobrać nóż do potrzeb uzależnionych od etapu obróbki i rodzaju mięsa. W skład linii produktów masarskich wchodzą trzy podstawowe noże o różnej długości (15 cm, 17,5 cm, 25 cm), nóż do skórowania i uboju oraz nóż do trybowania (15 cm, 15,5 cm, 17,5 cm). Wysokie właściwości tnące to zasługa doskonałej jakości stali nierdzewnej X46Cr13, z której zostały wykonane ostrza. Profilowana rękojeść sprawia, że noże pewnie trzymają się w dłoni, nawet gdy jest ona mokra. Osłona na palce dodatkowo poprawia bezpieczeństwo użytkowania. Wśród noży rzeźniczych oferowanych przez markę Gerpol znajdziemy cztery różne rozmiary – 15 cm, 17,5 cm, 20 cm oraz 30 cm. Do ich produkcji użyto tej samej stali nierdzewnej, co w przypadku noży bufetowych i masarskich. Rękojeść wykonana została natomiast z drewna olchowego z trwałym nitowaniem, co w połączeniu z ergonomicznym kształtem jest gwarancją zarówno bezpiecznego użytkowania, niezwykłej wytrzymałości i eleganckiego wyglądu. Dzięki temu noże będą dobrze spełniały swoją funkcję przez wiele lat, a jednocześnie będą zdobiły kuchnię.

W kuchni wykonuje się wiele czynności, które – by były odpowiednio wykonane – wymagają dostosowanych narzędzi kuchenny. Noże specjalistyczne marki Gerpol stanowią odpowiedź na potrzeby osób, które cenią sobie wysoką jakość i chcą na co dzień korzystać z produktów do niedawna kierowanych jedynie do profesjonalnych szefów kuchni.

Noże specjalistyczne marki  Gerpol:

Noże bufetowe:

Długość: 30 cm, cena detaliczna brutto: 25 zł

Długość: 35 cm, cena detaliczna brutto: 30 zł

Noże masarskie:

Nóż do skórowania i uboju: 17,5 cm, cena detaliczna brutto: 20 zł

Nóż do trybowania: 15 cm, cena detaliczna brutto: 15 zł

Nóż do trybowania: 17,5 cm, cena detaliczna brutto: 16 zł

Noże rzeźnicze:

Długość: 15 cm, cena detaliczna brutto: 20 zł

Długość: 17,5 cm, cena detaliczna brutto: 24zł

Długość: 20 cm, cena detaliczna brutto: 26 zł

Noże specjalistyczne marki Gerpol dostępne są na stronie

www.fnsgerpol.pl

Fabryki Nakryć Stołowych Gerpol  to znany obecnie na całym świecie producent sztućców, noży, nożyczek i tym podobnych akcesoriów tnących. Historia firmy sięga ponad 250-letniej tradycji Kuźnic Drzewieckich, które  słynęły z produkcji w fabryce w Drzewicy wyjątkowych wyrobów tnących przeznaczonych do gospodarstwa domowego. Uznaniem dla wysokiej jakości i niezwykłego wyglądu wyrobów z Drzewicy było uhonorowanie fabryki przez cara Mikołaja I specjalnym wyróżnieniem i umieszczeniem Korony w godle Kuźnic Drzewieckich. Symbol ten do dziś znajdujący się w logo marki Gerpol stanowi znak rozpoznawczy firmy i dowód na to, że oferowane produkty są odzwierciedleniem wieloletniego doświadczenia oraz szczególnej dbałości o najmniejszy detal.

Fabryka Nakryć Stołowych Gerpol Sp. z o.o.

Ul. Braci Kobylańskich 41

Drzewica 26-340