Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

Otwarcie restauracji Brooklyn Bakery & Wine

W piątkowy wieczór odbyło się huczne otwarcie restauracji Brooklyn Bakery & Wine. Lokal, który znajduje się w samym sercu Warszawy, na ulicy Żurawiej, zainaugurował swoją działaność 14 czerwca. Na gości na miejscu czekały liczne atrakcje oraz niespodzianki.

Podczas otwarcia goście mogli spróbować wyjątkowych potraw przygotowanych specjalnie na tę okazję. W menu znajdowały się m. in. dania kuchni amerykańskiej – żeberka z BBQ oraz amerykański talerz z dipami. Na zebranych czekały również specjalne atrakcje, m.in. loteria, w której nagrodami były wina oraz voucher do restauracji. O oprawę muzyczną imprezy zadbał DJ Petrus, który swoimi chilloutowymi brzmieniami umilał czas zebranym gościom.

Brooklyn Bakery & Wine to nowo powstałe miejsce na gastronomicznej mapie stolicy. Można tutaj skosztować świeżo wypiekanego na miejscu pieczywa, napić się wina i zjeść obiad, czy kolację. W menu nie brakuje również śniadań, podawanych codziennie od 7:30. Każdego dnia przygotowywana jest też specjalna oferta lunchowa. Właściciele restauracji zapewniają, że chcą stworzyć restaurację na wysokim poziomie. Każda wizyta w restauracji powinna być wspaniałym doświadczeniem kulinarnym.

Lokal znajduje się w najbardziej rozwijającej się dzielnicy Warszawy, jest to lokalizacja z olbrzymim potencjałem. Wnętrze jest jasne i industrialne. Nowoczesny wystrój dopełnia czarno-białe zdjęcie mostu Brooklyńskiego. Ważne miejsce w restauracji zajmuje efektowna, wisząca lampa, do której można przyczepiać specjalne karteczki z uwagami oraz opiniami, które systematycznie czytają właściciele. W sezonie letnim do dyspozycji klientów będzie także klimatyczny ogródek przed lokalem. Można tam będzie swobodnie usiąść na świeżym powietrzu w samym centrum Warszawy i rozkoszować się pysznym jedzeniem w gronie swoich najbliższych.

W oficjalnym otwarciu Brooklyn Bakery & Wine wzięli udział przedstawiciele świata mediów life’stylowych i opiniotwórczych. Pojawili się również popularni smakosze ze środowiska blogerskiego.

5_tka