Firma » Bankowość

Partnerstwo bankowo-ubezpieczeniowe

Przykład Concordii Ubezpieczenia oraz współpracujących z towarzystwem banków pokazują, że możliwe jest udane współdziałanie obu sektorów.

Ostatecznie zyskują na tym klienci, którzy w jednym miejscu mają możliwość skorzystania z kompleksowych i korzystnych  usług finansowych, dopasowanych do ich indywidualnych potrzeb.

- Zdajemy sobie sprawę, że otoczenie ochroną niektórych grup klientów nie byłoby możliwe, gdyby nie nasi Partnerzy bankowi. Dlatego też doceniając dotychczasową wieloletnią i udaną współpracę postanowiliśmy wyróżnić tych, którzy w sposób szczególny dbają o kształtowanie pozytywnego wizerunku Concordii. Tych, którzy wykazują się szczególną lojalnością, zaufaniem i aktywną działalnością jako Lidera w sektorze ubezpieczeniowo-finansowym.- wymienia Andrzej Cyganik, Prezes Concordii Ubezpieczenia.

I dodaje – dlatego też 75-u naszych Partnerów, spośród 470 współpracujących z nami Banków, otrzymało szczególny tytuł i dyplom - Eksperta Concordii.

Wyróżnienia wręczane na ręce Prezesów Banków przez Dyrektorów Oddziałów Concordii Ubezpieczenia, składane są w okresie od połowy kwietnia do końca maja br.

Znalezienie się w prestiżowym gronie Liderów-Ekspertów uzależnione było od spełnienia kilku kryteriów. Pierwszym z nich była wysokość osiąganego przypisu ze sprzedaży ubezpieczeń. Drugim – posiadanie pełnej palety produktów oferowanych przez Concordię. Trzeci i chyba najważniejszy odnosił się do wdrożenia i przestrzegania autorskiego Systemu Pracy LIDER.

Jest to metoda propozycja systemu pracy i współpracy dla banku oraz jego organizacji, a także zbiór praktycznych wskazówek co i jak należy robić, aby osiągnąć sukces. Najważniejsze wartości jakie płyną z tego dla banków to usystematyzowanie wzajemnej współpracy, wykorzystanie wiedzy, rozwiązań i narzędzi oraz systemu szkoleniowego Concordii Ubezpieczenia.

- Mamy nadzieję, że otrzymany tytuł - Eksperta Concordii,  będzie dla naszych Partnerów prawdziwym powodem do dumy i zadowolenia. Życzymy sobie dalszych, wspólnych i owocnych projektów ubezpieczeniowo-bankowych. – podsumowuje Andrzej Cyganik.

Brandscope