Technologie » Komputery

Partnerzy zrzeszeni w sieci Oracle PartnerNetwork zdobywają specjalizacje Oracle Exastack Optimized

Rozszerzony program pozwala niezależnym producentom oprogramowania i producentom OEM prezentować klientom szybkość, niezawodność i skalowalność ich ofert.

Partnerzy Oracle szybko zdobywają certyfikaty Oracle Exastack Optimized, dowodząc zarazem klientom, że ich rozwiązania zapewniają optymalną szybkość, skalowalność i niezawodność w systemach sprzętowo-programowych Oracle.

Oracle Exastack Optimized to część programu Oracle Exastack, pozwalająca niezależnym producentom oprogramowania (ISV) i innym spełniającym warunki członkom programu Oracle PartnerNetwork (OPN) zoptymalizować ich aplikacje, aby mogły one szybciej i z większą niezawodnością działać na maszynie bazodanowej Oracle Exadata i pod kontrolą oprogramowania Oracle Exalogic Elastic Cloud.
Partnerzy, którzy zdobyli status Oracle Exastack Optimized, odnotowali ponad 42-krotny wzrost wydajności aplikacji i ponad 26-krotny wzrost stopnia kompresji danych, co pozwala im obniżyć całkowity koszt posiadania i koszty pamięci masowej.
W ciągu niecałego roku ponad 100 aplikacji niezależnych producentów oprogramowania zdobyło status Oracle Exastack Ready, ponad 35 aplikacji tego typu uzyskało natomiast status Oracle Exastack Optimized - można je znaleźć na odpowiednich listach w katalogu Oracle Solutions Catalog.

Program Oracle Exastack zapewnia też partnerom bezpośredni dostęp do globalnych środowisk Oracle Exastack Lab, technicznych zasobów i światowej klasy inżynierów ds. wydajności, którzy mogą pomóc partnerom w optymalizowaniu aplikacji pod kątem maszyny bazodanowej Oracle Exadata i systemu Oracle Exalogic Elastic Cloud.
Aby partnerzy mogli wyróżnić się na rynku i oferować klientom produkty godne zaufania, firma Oracle rozszerzyła program Oracle Exastack Optimized o możliwość otrzymania tego statusu dla platform Oracle SPARC SuperCluster T4-4.

Od teraz partnerzy mogą testować swoje rozwiązania w systemie SPARC SuperCluster T4-4 za pośrednictwem programu Oracle Exastack Labs, który udostępnia im zdalne środowiska do testowania i udoskonalania aplikacji w najnowszych głównych wersjach kluczowych komponentów Oracle Exastack.

Oracle