Gospodarka » Żywność

Pasztety od Sedar Liderem Smaku!

Na najwyższym stopniu podium konkursu Wojewódzki Lider Smaku znalazły się pasztety w blokach wyprodukowane przez należącą do Grupy Drosed firmę Sedar. Zwyciężyły w kategorii wyroby mięsne,zachwycając smakiem,idealną konsystencją oraz wysoką jakością.

Wojewódzki Lider Smaku został wybrany 12 lutego br. To już 9. edycja  tego prestiżowego konkursu dla produktów spożywczych wytwarzanych na terenie województwa lubelskiego, który rokrocznie organizuje Regionalna Izba Gospodarcza w Lublinie. Członkowie kapituły pod uwagę brali walory smakowe i zdrowotne produktów, ich wygląd oraz rozpoznawalność w regionie.

W kategorii wyroby mięsne triumfowały pasztety wyprodukowane przez firmę Sedar. To gama 8 wyjątkowych smaków, które sprostają gustom zarówno osób ceniących tradycję jak i tych poszukujących nowych kulinarnych doznań. Drobiowe, z bogatą paletą aromatów i szlachetnych smaków cieszą zmysły i są bardzo pożywne.

Cała rodzina pasztetów Sedar liczy 8 członków:

Pasztet Śniadaniowy i Domowy idealnie pasujące do codziennych posiłków,

Pasztety Zapiekany z Gęsią i Wyborny z Kaczką dla osób lubiących kulinarne przygody,

Pasztet Francuski z Pieprzem i Szlachecki, czyli produkty parzone z bogactwem składników,

Pasztet z Kurczaka Zagrodowego i Mięsny z wysoką zawartością mięsa drobiowego.

Oprócz wyrobów mięsnych, w tegorocznym konkursie na Wojewódzkiego Lidera Smaku, nagrody przyznano jeszcze w 3 kategoriach: wyroby piekarskie, cukiernicze i garmażeryjne.

JBcomm