Dom » Wnętrza

Patelnia na długie lata – w czym tkwi sekret?

Patelnia na długie lata – w czym tkwi sekret?
Zobacz więcej zdjęć »
W naszej kuchni nie powinno zabraknąć doskonałej patelni, na której potrawy przyrządzane będą szybko i bez ryzyka ich przywierania. Kiedy już znajdziemy swój ideał, chcielibyśmy, aby służył nam przez długie lata. Czy jest to możliwe? Jak najbardziej!

Dowodem są odporne na zrysowania patelnie z kolekcji Platino, Induction lub Bianca marki TVS.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Powłoka nieprzywieralna Teflon® Platinum  – trwałość i komfort użytkowania

Jednym z najważniejszych gwarantów trwałości patelni jest powłoka wewnętrzna, która zabezpiecza naczynie przed zarysowaniem i ścieraniem. Paulina Żurowska, Brand Manager firmy Altom wyjaśnia: „Tak, jak skóra chroni nasze ciało przed uszkodzeniami, tak powłoka chroni patelnię. Warto więc wybrać takie naczynie, które cechuje się mocną warstwą wewnętrzną. Przykładem są patelnie Platino marki TVS, pokryte trójwarstwową powłoką Teflon® Platinum firmy DuPont, która umożliwia stosowanie metalowych akcesoriów kuchennych i zmywaków, bez ryzyka uszkodzenia naczynia”. Aby w pełni docenić powłokę Teflon®, trzeba poznać jej właściwości. Przede wszystkim jest to materiał, cechujący się odpornością termiczną aż do 260 st. C, a także wysokim stopniem odporności na zużycie – ze względu na najniższy współczynnik tarcia oraz wodoodporność. Powłoka Teflon® nie wchodzi w reakcje z substancjami znajdującymi się na jej powierzchni, co oznacza, że jest w pełni bezpieczna dla zdrowia. Potrawy przygotowywane na patelni z powłoką Teflon® nie przywierają do naczynia, co znacznie ogranicza możliwość ich przypalenia oraz ilość zużytego tłuszczu, jak również ułatwia zmywanie. „Teflon®Platinum, wytrzymała i odporna powłoka, którą pokryte są patelnie z linii Platino marki TVS, składa się z 3 warstw i zawiera twarde, mikroskopijne cząsteczki mineralne. Dlatego dla patelni z tej linii niegroźne są nawet metalowe przybory kuchenne, takie jak łopatki i ubijaczki.  Zyskujemy zatem gwarancję, że naczynie będzie służyło nam przez lata.”- mówi Jolanta Michalak z firmy DuPont.

Powłoka ceramiczna – design i wytrzymałość

Patelnia, na której będziemy mogli swobodnie smażyć, powinna być wytrzymała i estetyczna. Dlatego warto zaopatrzyć się w naczynie pokryte gładką powłoką ceramiczną, takie jak patelnie z linii Bianca marki TVS. „Dzięki nanotechnologicznemu procesowi nakładania, powłoka ceramiczna patelni z kolekcji Bianca tworzy nierozerwalną całość z aluminiową strukturą patelni. Powierzchnia jest gładka i pozbawiona porów, co sprawia, że naczynie utrzyma swój perfekcyjny wygląd przez długi czas”, mówi Paulina Żurowska, Brand Manager firmy Altom. Powłoka ceramiczna ma jeszcze inne zalety – przede wszystkim pozwala przygotowywać potrawy szybko i zdrowo. „Smażenie na patelniach z ceramiczną powłoką to duża przyjemność dla każdego kucharza. Przygotowywane na nich potrawy wyglądają bardzo apetycznie, są smaczne i chrupiące. Dodatkowo, smażenie jest bardzo szybkie, a patelnie są łatwe do utrzymania w czystości, co jest bardzo ważne, gdy gotuje się często i dla dużej ilości ludzi”, mówi Kurt Scheller, mistrz sztuki kulinarnej i szef kuchni w najlepszych polskich hotelach.

Dno patelni – im solidniejsze, tym lepsze

Konstrukcja i grubość dna patelni to kolejny element, na który trzeba zwrócić uwagę wybierając naczynie. Wytrzymałe dno gwarantuje, że naczynie nie będzie się deformowało, a tym samym – będziemy mogli z niego korzystać przez długie lata. „Patelnie z kolekcji Induction marki TVS wyróżniają się odpornością, co jest zasługą zarówno nieprzywieralnej powłoki, jak i struktury dna. Podstawę tych naczyń stanowią wbudowane koncentrycznie pierścienie, które kontrolują energię powstałą w stali w momencie kontaktu ze źródłem ciepła. Zapewnia to dokładne rozprzestrzenianie się ciepła, co znacznie zmniejsza zużycie energii. Patelnie z kolekcji Platino wyróżniają się natomiast grubym dnem na bazie z aluminium, które gwarantuje trwałość i odporność całego naczynia”, mówi Paulina Żurowska, Brand Manager firmy Altom.
Znalezienie idealniej patelni do tej pory wiązało się z długimi poszukiwaniami i mozolnym testowaniem kolejnych produktów. Teraz, dzięki naczyniom włoskiej marki TVS zadanie to jest dziecinnie proste –patelnie z linii Platino, Bianca czy Induction to naczynia funkcjonalne, praktyczne i niezawodne. Co więcej – dzięki swojej budowie są one również niezwykle wytrzymałe, zatem będą nam służyć przez długie lata…

LINIA PLATINO:
Patelnia 20cm- cena detaliczna 85zł
Patelnia 24cm – cena detaliczna: 100zł
Patelnia 28 cm – cena detaliczna 122zł
LINIA BIANCA:
Patelnia 20cm- cena detaliczna 80zł
Patelnia 24cm – cena detaliczna: 100zł
Patelnia 28 cm – cena detaliczna 120zł
LINIA INDUCTION:
Patelnia 20cm- cena detaliczna 80zł
Patelnia 24cm – cena detaliczna: 100zł
Patelnia 28 cm – cena detaliczna 130zł

Marka: TVS
Dystrybutor: Altom Sp.zo.o. Sp.k.
Naczynia marki TVS dostępne są  m.in. w sklepie internetowym www.pieknowdomu.pl

Altom
to firma zajmująca się projektowaniem i dystrybucją szkła, sztućców, porcelany i naczyń kuchennych. Reprezentuje również marki światowych producentów na rynku polskim. Firma powstała w 1991 roku i reprezentowana jest w 100% przez polski, prywatny kapitał.
Altom sp. z o.o. sp. k.
ul. Roosevelta 116a
62-200 Gniezno
www.altom.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »