Firma » Biznes

Patryk Choroś na czele nowego Działu Business Intelligence & Data Science

Od 1 lutego w Sygnity S.A. funkcjonuje nowy dział – Business Intelligence & Data Science. Na jego czele stanął Patryk Choroś – ekspert w dziedzinie Business Intelligence oraz doświadczony manager w zakresie sprzedaży i świadczenia kompleksowych usług doradczych IT dla przedsiębiorstw.

Nowo zatrudniony manager, został równocześnie wiceprezesem Zarządu Sygnity International Sp. z o.o.

Patryk Choroś w swojej karierze kierował z powodzeniem wieloma projektami w obszarze wdrożeń hurtowni danych i systemów analitycznych. Praktykę w zakresie zagadnień Business Intelligence zdobywa od 2004 r. Przez ostatnie pięć lat pracował w SAS Institute, gdzie odpowiadał za budowanie strategii wdrożeń systemów analitycznych dla kluczowych klientów firmy, m.in. rozwijając sieć partnerską oraz odpowiadając za pozycjonowanie technologii SAS na rynku. W latach 2009-2011 nadzorował prace zespołu wdrożeniowego systemów Business Intelligence w Infovide-Matrix.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/patryk_choros_na_czele_nowego_dzialu_business_intelligence_data_science.html

openmediagroup