Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Pierogi z kapustą i grzybami w sosie z sera pleśniowego

Pierogi z kapustą i grzybami w sosie z sera pleśniowego
Zobacz więcej zdjęć »
Pierogi z kapustą i grzybami to staropolskie tradycyjne danie, o którym przypominamy sobie zazwyczaj w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Zupełnie niepotrzebnie, ponieważ potrawa ta jest niezwykle smaczna i pożywna, wpisująca się szczególnie w jesienne menu.

Aromatyczne grzyby leśne wzbogacone intensywnym smakiem kiszonej kapusty podawać można na wiele sposobów: ze smażoną cebulką, śmietaną lub w wersji nieco bardziej wykwintnej, mianowicie z sosem z sera pleśniowego. Ta propozycja przypadnie do gustu amatorom niepopularnych połączeń smakowych, a  także wszystkim, którzy nie boją się eksperymentów w kuchni.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Pierogi lepione w zaciszu własnej kuchni w przypadku braku czasu zastąpić można tymi kupionymi w sklepie, warto jednak zwrócić uwagę na ich skład oraz wykonanie. Zawartość farszu powinna wynosić 30-35%, najlepiej też, jeśli artykuł został wykonany ręcznie. Taki produkt będzie dobrze wyglądał na talerzu, jest też mniejsze prawdopodobieństwo, że rozpadnie się w trakcie gotowania.

Do przygotowania Pierogów z grzybami i kapustą z sosem z sera pleśniowego potrzebne będą:

  • 1 opakowanie Pierogów z kapustą i grzybami JAWO

Składniki sosu:

  • 400 ml śmietany 12% do zup i sosów
  • 150 g sera z niebieską pleśnią
  • 4 duże łyżki wody


Przygotowanie sosu:


Ser pleśniowy rozdrobnić i rozpuścić na patelni podlewając wodą. Dodać do niego śmietanę, dokładnie wymieszać i podgrzewać około 8 min.

Tak przygotowanym sosem polać ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu pierogi, przybrać listkami zielonej pietruszki.

Danie podawać można jako obiadową wariację na temat klasycznych pierogów, świetnie sprawdzi się też jako wykwintny, ciepły poczęstunek dla gości, przybyłych na kolację. Ostry smak sera pleśniowego połączony z intensywnym aromatem kapusty kiszonej łagodzony jest przez delikatny bukiet smaku grzybów, dopełniających charakter całej potrawy.

 

Smacznego!

www.jawo.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Joanna Janczy

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »