Gospodarka » Żywność
Pierogi z serem i sosem karmelowym z migdałami
Zobacz więcej zdjęć » |
Pierogi z serem zazwyczaj kojarzą się z sielskim obiadem u mamy lub babci, tymczasem przy odrobinie inwencji można stworzyć z nich iście królewską ucztę dla najbardziej wybrednych gości. Będą z pewnością zaskoczeni mogąc poznać nowe oblicze tak dobrze znanej im potrawy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przygotowanie pierogów może być czasochłonne, dlatego osobom liczącym każdą minutę firma Jawo poleca mrożone Pierogi z serem, po ugotowaniu od razu gotowe do spożycia.
Będą one podstawą Pierogów z sosem karmelowym z migdałami.
Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki:
- 1 opakowanie pierogów z serem Jawo
- 100 g cukru
- 70 g płatków migdałowych
- 50 ml brandy
- 100 ml wody
Sposób przygotowania:
Aby przyrządzić sos, należy w rondelku rozgrzać cukier i poczekać, aż zbrązowieje. Tak uzyskany karmel trzeba połączyć z wodą i odparować ½ objętości. Następnie należy dodać płatki migdałowe oraz brandy i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Ciepłym sosem polać świeżo ugotowane pierogi Jawo – i gotowe!
Tak, jak niewielki dodatek potrafi zmienić charakter stroju, tak sos zmienić może charakter potrawy. Oto dzięki przepysznej polewie migdałowo – karmelowej dobrze znane pierogi z serem stać się mogą oryginalnym i wyrafinowanym daniem z najwyższej półki.
Więcej przepisów na www.jawo.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)