Technologie » Komputery

Pierwsza w Polsce mobilna gra edukacyjna dla księgowych

W marcu udostępniona została aplikacja Księgowi Przyszłości zawierająca grę edukacyjną dla księgowych, studentów i uczniów szkół ekonomicznych.

Dostawcą aplikacji jest firma Soneta sp. z.o.o, producent oprogramowania enova365, a pytania zostały przygotowane przez Stowarzyszenie Księgowych w Polsce.

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez TNS Polska w 2014 roku aż 58% osób powyżej 15 roku używało w Polsce smartfonów. To oznacza, że mamy już dziś w Polsce niemal 19 milionów smartfonów. Istotnym elementem korzystania z telefonów stały się więc aplikacje - to one ułatwiają korzystanie z poczty, mediów społeczniościowych, zdobywanie informacji czy wreszcie dostarczają rozrywkę użytkownikom telefonów komórkowych. Aplikacja Księgowi Przyszłości stanowi odpowiedź na ten trend. Jej celem jest dostarczenie adeptom sztuki księgowej rozrywki połączonej z walorami edukacyjnymi.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/pierwsza_w_polsce_mobilna_gra_edukacyjna_dla_ksiegowych.html

openmediagroup