Technologie » Komputery

Piotr i Paweł usprawnia procesy biznesowe siedzi dzięki rozwiązaniu Suncode

Sieć Piotr i Paweł nieustannie stara się umacniać swoją pozycję na rynku wprowadzając zmiany technologiczne, które usprawniają system informacyjny oraz procesy biznesowe.

Kolejnym działaniem dążącym do poprawy funkcjonowania organizacji było wdrożenie w centrali spółki systemu zarządzania procesami biznesowymi Plus Workflow w celu optymalizacji kosztów i zwiększenia efektywności procesów.

Piotr i Paweł to jedna z największych w Polsce sieci supermarketów. Obecnie istnieje ponad 130 sklepów znajdujących się w kilkudziesięciu miastach w całym kraju. Sieć oferuje szeroki asortyment obejmujący produkty dobrej jakości w niskich cenach. Aby uzyskać przewagę konkurencyjną Piotr i Paweł bezkompromisowo stawia na wygodę lokalizacji, jakość i świeżość oferowanych produktów oraz na poziom obsługi klientów.

Celem wdrożenia w sieci Piotr i Paweł było wsparcie działania organizacji i podniesienie jej efektywności. Jako narzędzie umożliwiające osiągnięcie tego celu wybrany został system Plus Workflow pozwalający na skomputeryzowany przesył informacji. Zakres przeprowadzonych prac obejmował wdrożenie procesu obiegu dokumentów kosztowych oraz dodatkowego modułu Plus e-Faktura do obsługi faktur elektronicznych w formacie PDF przesyłanych drogą mailową. Integracja systemu Plus Workflow z systemem finansowo-księgowym pozwoliła na poprawę komunikacji w procesach oraz usprawnienie zarządzania procesami. Jednocześnie w ramach projektu zostały utworzone stanowiska skanujące wyposażone w aplikacje Plus Barcode Reader oraz Plus Directory Monitor.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/workflow/piotr_i_pawel_usprawnia_procesy_biznesowe_siedzi_dzieki_rozwiazaniu_suncode.html

openmediagroup