Firma » Biznes

Piotr Wojciechowski Dyrektorem Finansowym oraz Członkiem Zarządu Medicover

Piotr Wojciechowski objął stanowisko Członka Zarządu i Dyrektora Finansowego Medicover Sp. z o.o., firmy, która w Polsce opiekuje się ponad 5 tysiącami firm i przeszło 500 tysiącami pacjentów.

Praca zawodowa Piotra Wojciechowskiego obejmuje kilkanaście lat pracy na stanowiskach zarządczych w działach finansowych dużych międzynarodowych korporacji, w tym przede wszystkim Credit Suisse First Boston oraz Shell Polska, gdzie przez ostatnie lata pracował jako Dyrektor Finansowy.

Kierując obszarem finansów Medicover, Piotr Wojciechowski odpowiada za kształtowanie i realizację strategii finansowej firmy, nadzór nad przygotowywaniem sprawozdań oraz raportów, nadzór i kontrolę realizacji budżetu oraz długoterminowych planów finansowych, odpowiedzialność za funkcjonowanie kontroli wewnętrznej oraz optymalizację podatkową.

- „Praca w Medicover otwiera przede mną nie tylko nowe możliwości zawodowe, ale przede wszystkim pozwala uczestniczyć w rozwoju jednej z najbardziej dynamicznych branż polskiej gospodarki - prywatnej opieki zdrowotnej. Przed rynkiem okres ogromnych szans i wyzwań biznesowych, regulacyjnych, finansowych i technologicznych. Mam nadzieję, że dzięki wykorzystaniu moich wieloletnich doświadczeń z globalnych korporacji, będę w stanie wesprzeć Zarząd firmy w wykorzystaniu tych szans, przyczyniając się do dalszego budowania pozycji Medicover jako wiodącej grupy medycznej w Polsce" - mówi Piotr Wojciechowski, Dyrektor Finansowy, Członek Zarządu Medicover Sp. z o.o.

Obecny skład Zarządu to:

Paweł Kacprzyk, Prezes Zarządu