Dom » Budownictwo

Polbruk na targach AUTOSTRADA-POLSKA w Kielcach

W dniach 10-13 maja 2011r. odbyła się w Kielcach XVII już edycja Targów Budownictwa Drogowego AUTOSTRADA-POLSKA oraz towarzyszących im równolegle targów MASZBUD i TRAFFIC EXPO-TIL.

To jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń w branży, zgromadziło w tym roku ponad 20 tys. zwiedzających i prawie 900 firm z całego świata, które na powierzchni blisko 33 tys. m2 miały okazję zaprezentować swoje oferty. Wśród nich miejsce znalazła również firma Polbruk.

Targi AUTOSTRADA-POLSKA, organizowane cyklicznie raz w roku w Centrum Targowym w Kielcach, to druga co do wielkości wystawa w Europie i największe jak do tej pory wydarzenie w branży budownictwa drogowego w Polsce. Na tegorocznych targach i towarzyszących im wystawach obejrzeć można było oferty 862 wystawców m.in. z Polski, Belgii, Chin, Francji, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Luksemburga, Szwajcarii oraz Hiszpanii. Obecne tam firmy to jedni z największych i najbardziej cenionych producentów oraz dostawców materiałów drogowych, maszyn i sprzętu budowlanego. Wśród wystawców znalazła się również polska firma Polbruk S.A. – lider w produkcji kostki brukowej i wyrobów drogowych. W czasie trwania targów Polbruk zaprezentował asortyment przemysłowy do budowy dróg i autostrad, a eksperci z firmy udzielali niezbędnych informacji na temat właściwości produktów i ich zastosowania. Zwiedzający mogli porozmawiać z przedstawicielami Polbruku w przygotowanym specjalnie na czas targów stoisku firmowym, za które firma Polbruk otrzymała wyróżnienie Organizatorów Targów. Nowoczesna i elegancka ekspozycja zachęcała zwiedzających do zapoznania się z ofertą firmy i stanowiła miejsce komfortowej rozmowy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Polbruk S.A. to ogólnopolski producent kostki brukowej oraz wyrobów drogowych, działający na rynku od 18 lat (początkowo B-Complex, potem Polbet B-Complex, przejmując po kolei zakłady od firm: Polbet, Jadar, Faelbud). Od 1998 roku jest częścią irlandzkiego koncernu budowlanego  CRH plc – jednego z największych dystrybutorów materiałów budowlanych na świecie. Spółka obecnie oferuje ponad 150 produktów : od klasycznych, prostych wzorów i kształtów po wyszukane, niezwykle ozdobne formy. Produkty Polbruk sprzedawane są klientom indywidualnym w ponad 800 hurtowniach i składach budowlanych na terenie całego kraju. Ponadto firma dystrybuuje swoje wyroby poprzez sieci handlowe: PSB, Saint Gobain, Nomi czy Leroy Merlin.

Polbruk S.A.
Ul. Nowy Świat 16 c