Technologie » Komputery

Polski producent części samochodowych zwiększa efektywność dzięki systemowi ERP IFS Applications

PLAST-MET Automotive Systems, specjalizująca się w produkcji komponentów dla sektora motoryzacji wdrożyła system IFS Applications™ w celu usprawnienia procesów realizowanych w obszarach produkcji.

Firma PLAST-MET Automotive Systems poszukiwała nowoczesnego rozwiązania ERP, które zapewniłoby efektywne wsparcie działalności biznesowej. Po szczegółowej analizie dostępnych na rynku systemów ERP zarząd PLAST-MET Automotive Systems zadecydował o wyborze systemu IFS Applications. Zastąpił on wcześniej używany w firmie autorski system, który nie był już w stanie spełnić wymagań biznesowych. Rozwiązanie firmy IFS zapewnia poprawę efektywności operacyjnej oraz wspiera procesy produkcyjne i logistyczne.

Główne czynniki, które wpłynęły na decyzję PLAST-MET Automotive Systems o wyborze systemu IFS Applications, to kompleksowa funkcjonalność systemu spełniająca wymagania przedsiębiorstw w branży motoryzacyjnej, oraz elastyczność, która gwarantuje przyszły rozwój rozwiązania wraz ze wzrostem potrzeb przedsiębiorstwa. Istotne było również podejście firmy IFS do klienta i jej wiedza specjalistyczna w zakresie branży motoryzacyjnej.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/polski_producent_czesci_samochodowych_zwieksza_efektywnosc_dzieki_ifs_applications.html

openmediagroup