Technologie » Komputery

Polski system ERP Navireo w piekarniach w Londynie i Manchesterze

System ERP Navireo, produkowany przez firmę InsERT, został wdrożony w piekarniach Polish Village Bread w Londynie i Manchesterze. Navireo w dedykowanej wersji dla piekarni i cukierni zarządza m.in. zwrotami pieczywa, zamówieniami i dostawami towarów, a także planowaniem produkcji.

Polskie pieczywo cieszy się wielkim powodzeniem w Wielkiej Brytanii. Już nie tylko emigranci, z tęsknoty za swojskimi smakami, chętnie je kupują. Coraz więcej rodowitych mieszkańców Wysp docenia wyborny smak oraz jakość polskich chlebów i bułek. Wśród słynnych brytyjskich smakoszy naszego rodzimego pieczywa jest m.in. Mick Jagger, lider The Rolling Stones, który przyznał: „Nigdy nie przypuszczałem, że chleb ma tak dużo nut smakowych, podobnie jak najlepsze wino”. Natomiast rodowity Szkot i były wokalista zespołu Marillion – Fish podsumował jakość polskich wyrobów słowami: „Fascynują mnie dwa polskie aspekty: polski chleb i polskie kobiety. I jedno, i drugie jest absolutnie bosko smaczne”.

Polscy przedsiębiorcy potrafią wykorzystać tę dobrą koniunkturę. Aby jednak móc się odpowiednio szybko rozwijać, potrzebują specjalistycznego oprogramowania. Piekarnia Polish Village Bread Ltd. w swoich zakładach w Londynie oraz Manchesterze wdrożyła polski system ERP Navireo w wersji dla piekarni i cukierni. Otwarte rozwiązanie dostosowano do specyficznych lokalnych wymagań. Jako element podstawowy zastosowano tzw. matryce automatycznie powielane dla każdego klienta na każdy dzień w cyklu tygodniowym, z możliwością łatwej modyfikacji i wprowadzania dowolnych jednorazowych lub stałych zmian. Dodatkowo rozwinięto możliwości zbiorczej realizacji matryc, zbiorczego dodawania oraz usuwania pozycji asortymentowych na matrycach. Wprowadzono rozliczanie płatności także czekiem – wraz z odpowiednim raportowaniem i kontrolą.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/erp/polski_system_erp_navireo_w_piekarniach_w_londynie_i_manchesterze.html

openmediagroup